Declaració internacionalista del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la Joventut del PCPC (J-PCPC) arran del 1r de Maig.

Declaració internacionalista del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la Joventut del PCPC (J-PCPC) arran del 1r de Maig.

Des del PCPC i la J-PCPC volem fer el següent comunicat públic complint els acords resultants del col.loqui amb el públic assistent a l’acte polític “Realitats i alternatives” del passat 1 de Maig celebrat a Barcelona.

1) El PCPC i la J-PCPC volen fer públic el seu suport incondicional, internacionalista i proletari, amb els camarades del Partit Comunista de Polònia (KPP). El KPP està patint la deriva antidemocràtica, autoritària i reaccionària de l’Estat burgès polonès, aliat incondicional de l’OTAN i membre de la Unió Europea (UE). Una repressió emparada en lleis que equiparen, de manera insolent i abrupta, el nazi feixisme amb el comunisme i tolerades, quan no obertament anunciades i animades, per la UE.

Al gener es van reobrir els judicis contra diversos dirigents del KPP, acusats, a l’empara de la llei, “de propagar la ideologia marxista-leninista”, una ideologia “totalitària” i emprar per aquest fi els seus mitjans de premsa i propaganda, com ara webs i diaris (com el “Brzask”). Una cursa “legal” per esborrar el KPP, ja començada amb els intents de mostrar la seva ideologia a la societat, d’impedir la seva presència a les eleccions del 2017 i ara, els judicis contra els seus militants i representants.

Això també és conseqüència de l’aprovació per part del Govern d’Andrzej Duda d’altres 13 lleis que intervenen directament al Poder Judicial, cosa que demostra que l’Estat burgès no és neutral, que és un arma de dominació d’una classe sobre l’altra, que practica per tant la lluita de classes i pretén il·legalitzar, destruir i fer desaparèixer els partits i organitzacions obreres que lluiten per un món just i sense explotació ni opressió burgesa: un món socialista. És per això que el govern polonès, accelera els passos per esborrar la història recent de Polònia i alhora intenta eliminar el representant polític dels treballadors i treballadores, el Partit Comunista.

Per tot això, mostrem la nostra enèrgica repulsa a aquesta persecució política i animem als treballadors i treballadores catalans a participar de les iniciatives solidàries que promoguem les forces progressistes i comunistes en coordinació amb els camarades polonesos per tal de denunciar i revertir aquesta situació.

Visca l’internacionalisme proletari!
Visca el Partit Comunista de Polònia (KPP)!

 

2) Tanmateix, el PCPC i la J-PCPC volem mostrar el nostre suport i solidaritat internacionalista amb els pobles nicaragüenc i sirià, atacats per l’imperialisme criminal per tal de destruir els seus processos polítics sobirans que són contraris als interessos de l’imperialisme.

Així, a Nicaragua s’ha desfermat una sèrie de “guarimbes” o aldarulls, de característiques molt similars als recentment provocats a Veneçuela, on elements d’extrema dreta, en conxorxa amb l’oligarquia, han intentat donar un cop d’estat “suau” al govern del FSLN. Sembla que el cop fracassa.

El PCPC i la J-PCPC, dona suport al legítim govern de Nicaragua, i recorda que no fa tant, l’imperialisme ianqui, que considerava des de la Doctrina Monroe (1823) el continent americà com el seu pati del darrere, no ha parat de conxorxar i maniobrar per tal d’enderrocar els governs i els pobles rebels a la seva doctrina imperialista. Hem de recordar que la Revolució Sandinista i la seva organització, el FSLN, va sorgir contra la Dictadura cruel, sanguinària i assassina de “Tachito” Somoza, representant de l’oligarquia agropecuària i militar nicaragüenca i, alhora, principal ambaixador dels EEUU i els seus interessos a la zona.

EEUU va armar, finançar i assessorar la “contra”: paramilitars d’extrema dreta que es dedicaven a cometre tota classe de crims i atemptats, a banda de la lluita militar, contra els sandinistes.

EEUU i els seus aliats interns i externs a Nicaragua s’han oposat reiteradament als successius mandats del FSLN, per considerar-los lesius als seus interessos a la regió. EEUU i l’oligarquia nicaragüenca han avivat des de fa mesos el foc antisandinista davant les polítiques de desenvolupament econòmic i social de Nicaragua.

El PCPC i la J-PCPC animem a les organitzacions progressistes, antiimperialistes i d’esquerres a mostrar el nostre suport sense fissures al legítim govern de Nicaragua i al seu poble, de la mateixa manera que, com des de fa 7 anys, seguim mostrant el nostre suport al poble sirià agredit de manera salvatge per tots els agents imperialistes i reaccionaris: EEUU i la seva OTAN i els integrismes de tall filo feixista alimentats per les petromonarquies com Aràbia Saudita i Qatar.

El PCPC i la J-PCPC animen al conjunt de la població progressista i antiimperialista a participar de les mobilitzacions en defensa de la sobirania d’ambdós pobles.

Visca la lluita de la classe obrera!
En defensa de l’internacionalisme proletari!
En defensa de la Pau i la Sobirania dels pobles!

A Barcelona, 1 de Maig de 2018.