DECLARACIÓ DEL SECRETARIAT POLÍTIC DEL CC DEL PARTIT COMUNISTA DELS POBLES DE ESPANYA

DECLARACIÓ DEL SECRETARIAT POLÍTIC DEL CC DEL PARTIT COMUNISTA DELS POBLES DE ESPANYA

LA VICTÒRIA ELECTORAL DE DONALD TRUMP EVIDENCIA LES VERITABLES INTENCIONS DEL
BLOC OLIGÀRQUIC NORD-AMERICÀ EN EL PROPER PERÍODE

L’elecció de Donald Trump, com a President de la major potència imperialista, expressa amb rotunditat la magnitud de la crisi general i estructural del sistema capitalista, i dóna llum sobre la creixent agudització de la confrontació interimperialista.

Amb una proposta basada en la seva indiscutible hegemonia econòmica, política i militar en un orbe sense fronteres per a les seves multinacionals i exèrcits, la política de la futura administració Trump tractarà de compaginar les polítiques de sobreexplotació de la força de treball i espoli il·limitat i sense fronteres dels recursos naturals, amb un fort impuls al proteccionisme comercial i a la demanda interna com a palanques bàsiques del futur desenvolupament econòmic dels EUA.

Tasca que, garantint la continuïtat i agreujament de les polítiques de guerra i violència pròpies de l’imperialisme yanki, el situa davant el repte de gestionar una contradicció (proteccionisme i hegemonia mundial) irresoluble en un sistema -l’imperialista- que per naturalesa tendeix a la globalització dels mercats i a la creació de diferents pols econòmics i polítics que lluiten amb tots els recursos al seu abast per defensar les seves quotes de mercat i poder.

En conseqüència, denunciem la miopia i la hipocresia política dels qui parlant des de difusos valors de l’anomenat progressisme, lamenten la derrota de la candidata del Partit Demòcrata. Oblidar les polítiques desenvolupades pel President Obama, mantenint intactes els nivells d’explotació laboral i exclusió social que pateix gran part de la classe obrera i el poble nord-americà és molt greu; però oblidar el que sens dubte és evident, com és que segueix oberta la presó de Guantánamo, que el Bloqueig contra Cuba segueix intacte, que l’exèrcit nord-americà sota el seu mandat ha participat en multitud de guerres i agressions militars, que amb la seva signatura s’han realitzat centenars o milers d’execucions extrajudicials, etc…, converteix la complicitat en crim.

Tampoc és admissible anhelar o reivindicar els valors europeus en aquest moment, en el qual de la mà del triomf del xovinisme, l’individualisme, la insolidaritat, la competitivitat, la xenofòbia, el masclisme, el populisme i l’agressivitat ha triomfat la política de l’espectacle, l’estupidesa i la incultura dels 140 caràcters. Contraposar la UE al que significa Donald Trump, és oblidar l’absoluta implicació del pol imperialista europeu en les diverses guerres que arrasen al Planeta, el TTIP i el CETA, la tanca de Melilla com a expressió del tancament de fronteres exteriors, la conversió del Mediterrani en la major fossa comuna de la Humanitat, a les multinacionals que sagnen a milions de treballadors/es en maquilas a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, al més del 10% d’aturats i aturades en l’eurozona i als milions de treballadors i treballadores europeus pobres que cobren salaris per sota del valor de reproducció de la força de treball.

La classe obrera i els pobles del món no podem enganyar-nos amb falsos paradisos que, una vegada i una altra, ens fan triar entre el dolent i el pitjor. El que necessitem és posar fi a l’actual espiral de sobreexplotació i pèrdua constant de drets. El que necessitem és, sobre l’única i exclusiva defensa dels nostres interessos, engegar la contraofensiva general de la classe obrera i dels pobles que, donant la volta radicalment a l’escenari polític i social actual, avançi cap a un canvi de correlació de forces que permeti l’inici de la fi d’aquest sistema decadent, violent i corrupte, del que no podem esperar res positiu.

La mobilització organitzada de la classe obrera i dels pobles, enfront de l’imperialisme i els seus capatassos, obrirà el camí cap a un futur diferent per a la Humanitat, amb justícia social i pau, sense violència i sense explotació. La lluita és fins a la victòria !