Declaració del Secretariat de l’ICE sobre la cimera de l’OTAN a Gal

Declaració del Secretariat de l’ICE sobre la cimera de l’OTAN a Gal

La cimera de l’OTAN, que té lloc els dies 4 i 5 de setembre a Gal, és la plataforma de llançament per a perilloses decisions les conseqüències de les quals les pagaran els pobles. L’OTAN, agressiva màquina de guerra imperialista que expressa i serveix als interessos i la rendibilitat dels monopolis, planeja reforçar la seva capacitat operativa per tal d’intervenir arreu del món en interès dels imperialistes, en unes condicions en que la competència entre ells s’està aguditzant.

En tractar sobre l’ampliació de la cooperació i la coordinació entre l’OTAN i la UE, l’anomenat “escut antimíssils”, l’increment dels pressupostos per programes armamentístics als Estats membre i els plans per a una vinculació més forta d’Ucraïna a l’OTAN, aquesta cimera marca, en particular, els dramàtics esdeveniments provocats per la intervenció imperialista dels EUA, la UE i l’OTAN a Ucraïna en la seva competència amb Rússia. L’OTAN també està promovent l’enfortiment de les denominades unitats flexibles de reacció ràpida ràpida i la creació de formacions de drones aeris assassins per dur a terme els seus plans reaccionaris amb més efectivitat.

L’OTAN no és cap “protectora de la seguretat dels pobles d’Europa”, tal com la mateixa organització afirma de manera provocadora. Al contrari, es tracta d’un perillós enemic dels pobles i de les seves lluites, i les seves intervencions generen guerres, sofriment, dictadures i cops d’Estat.

L’OTAN és enemiga de la pau i el progrés social. Existeix per a interès de l’imperialisme. Els pobles d’Europa únicament poden traçar el seu propi camí, sense explotació capitalista ni guerres, mitjançant la resistència contra l’OTAN i els seus plans, així com contra els plans de la UE i de la resta d’organitzacions imperialistes.

 

Iniciativa Comunista Europea
4 setembre 2014