Declaració del secretari general del PCPE, Carmelo Suárez, davant els fets de Catalunya

Declaració del secretari general del PCPE, Carmelo Suárez, davant els fets de Catalunya

Primeres declaracions del secretari general del PCPE davant els fets avui, 1 d’octubre, a Catalunya.

El que estem veient des de l’inici del dia, és a dir, una nova intervenció violenta de l’Estat Espanyol a Catalunya, no és altra cosa que l’expressió d’una profunda crisi de l’Estat Espanyol, que afecta la classe dominant en el poder i als seus mecanismes de legitimació fins als seus mateixos fonaments.

A més, també la intervenció de Guàrdia Civil i Policia Nacional és una nova vulneració per part de l’Estat del que estableix l’Estatut d’Autonomia.

El PCPE crida al poble de Catalunya a resistir unit davant d’aquesta nova agressió del govern despòtic de Mariano Rajoy, fent de l’ampli i combatiu moviment de masses l’eina que pot derrotar els mecanismes de violència de l’Estat burgès.

El PCPE també fa una crida a la classe obrera de tot l’Estat, i als sectors populars, per estar al costat de la classe obrera i del poble de Catalunya, unint totes les forces per derrotar a l’Estat burgès en crisi i a les seves polítiques violentes i antidemocràtiques. Cal fer de la consigna de la dimissió del Govern de Mariano Rajoy i de la defensa del dret d’autodeterminació l’eix central d’una nova etapa de mobilitzacions obreres i populars a desenvolupar de forma immediata d’una manera coordinada.