Declaració del PCPE davant la situació que travessa el sector de la mineria

Declaració del PCPE davant la situació que travessa el sector de la mineria

En els últims dies s’han conegut noves dades que confirmen la greu crisi en que es troba el sector de la mineria. LaHullera Vasco Leonesa ha anunciat un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació amb el qual pretén suspendre durant sis mesos els contractes dels seus treballadors. Per la seva banda, l’empresa UMINSA –Grup Alonso- ha anunciat també un ERO per 250 treballadors de les empreses auxiliars. Milers de famílies obreres de les comarques mineres de Lleó i Astúries es veuen colpejades de nou per les empreses mineres.

Darrera de la situació es troba l’interès dels monopolis del sector elèctric, que es neguen a la compra de carbó nacional, i també la falta de diligència i complicitat del Govern d’Espanya, i dels Governs d’Astúries i Castella i Lleó, que en comptes de veure en el sector del carbó un recurs energètic de caràcter estratègic, es pleguen als interessos de les elèctriques i veuen en la classe obrera minera un veritable perill, donada la seva històrica combativitat i l’àmplia solidaritat que les seves lluites desperten en el conjunt de la nostra classe obrera.

Pel PCPE no hi ha cap sortida per a la classe obrera en el si d’aquest sistema explotador, que condemna als treballadors i treballadores i als sectors populars a l’explotació extrema i a la misèria.

El Partit Comunista crida a tota la classe obrera, a tot el poble treballador, a secundar la lluita que ara inicien els miners. Hem de mantenir les explotacions mineres, doncs lluny de ser patrimoni d’un grapat d’oligarques, són patrimoni de la classe obrera, per la qual cosa allò més conseqüent i l’única forma de garantir el futur és lluitar per la seva nacionalització.

Cridem a mantenir la màxima unitat sindical en la lluita que comença, en la qual tot acord ha de ser confirmat per les assemblees de treballadors com a forma democràtica d’expressar-se el moviment obrer i sindical.

Cridem a reivindicar la lliure absolució dels miners condemnats per les lluites que hi va haver durant la vaga minera de 2012, perquè defensar el lloc de treball i el futur dels seus fills no pot ser considerat delicte.

Cridem a recolzar massivament totes les accions convocades per les plantilles implicades i a conformar un únic front de lluita des de Cerredo fins a Fabero, des de les conques del Nalón i del Caudal fins a Santa Lucía de Gordón. Si l’atac és de tota la patronal la resposta ha de donar-la tota la classe obrera.

Per la completa nacionalització de la mineria!
Prou  expedients de regulació d’ocupació!
Avui, com ahir, U.H.P!

Comitè Executiu del PCPE
3 de Març del 2015