Declaració del PCPC sobre el cas de les hipoteques

Declaració del PCPC sobre el cas de les hipoteques

DAVANT L’ESPERPÈNTICA REACCIÓ DE LA BANCA I L’ESTAT CONTRA LES FAMÍLIES TREBALLADORES: ORGANITZACIÓ OBRERA I POPULAR CONTRA L’ESTAT BURGÈS!

La sentència del Tribunal Suprem dels darrers dies, el qual acaba de dictaminar que els clients de les hipoteques han de pagar l’impost d’Actes Jurídics Documentats que comporta la signatura d’aquestes, la posterior reacció del Govern Espanyol, que ha legislat d’urgències per tal de -suposadament- carregar l’import a la banca i la posterior noticia sorgida a la premsa, on s’informa que els bancs ja estan mirant de com encarir a partir d’aquest dilluns les hipoteques per tal de fer recaure sobre el client la despesa de l’impost, ens demostra, un cop més, que el Poder Judicial com a part de l’Estat serveix els interessos de la classe dominant.

I de nou els treballadors i treballadores patim l’explotació per part de la burgesia a través de l’Estat que, com afirmava Marx, “és l’administrador dels interessos de la burgesia”.

També es fa evident que el moviment del Govern de Pedro Sánchez en la modificació de la Llei per tal “d’obligar els bancs” a pagar ells, i secundat per diversos grups polítics, com Junts per Catalunya, Podemos i altres, va dirigit a fer un rentat d’imatge sobre el seu Govern i sobre el Poder Judicial: saben perfectament que finalment la Llei del Mercat farà que l’import de l’impost es carregui sobre els cost de la hipoteca a abonar pel client del banc. La preocupació del Govern i els seus “palmeros” parlamentaris és que el sistema (el Poder Judicial és part d’ell) no es vegi posat en qüestió per la majoria social treballadora, que cada cop conforme la crisi capitalista (política, social, institucional…) s’agreuja. Cada cop més es qüestionen els pilars de l’Estat: Monarquia, Poder Judicial, Constitució, etc.

Mentre existeixi el capitalisme, no hi haurà justícia pels treballadors i treballadores. L’atac de la Banca va dirigit als milions de treballadors i treballadores hipotecats i als milions que s’hipotecaran en un futur. El mercat capitalista i les empreses que l’han creat exigeixen guanys constants, acumular beneficis encara que sigui a expenses de robar els pisos als treballadors i treballadores mitjançant desnonaments que estan legislats i previstos pel Poder Judicial, jutjats i sentenciats per Jutges i executats per Mossos (policies). També, de la mateixa manera, la Banca té fiscalitzades el 80% de les transaccions comercials del país a través dels seus comptes i productes bancaris, que controla el 90% de les hipoteques a més de ser la primera immobiliària, no ha dubtat ni un sol segon en anunciar que pagarà el client. És la llei del mercat.

El PCPC i la seva Joventut (J-PCPC), que no només parlem des de la teoria, sinó des de la pràctica als moviments populars amb caràcter de classe, som plenament conscients que la única sortida per acabar amb l’oligopoli bancari i el seu interès, així com el caràcter classista burgès de l’Estat actual, és la nacionalització i socialització de la banca i les grans empreses com a primer pas mitjançant la presa de l’Estat per part dels treballadors i treballadores organitzats.

Està més que demostrat en aquests temps de crisi estructural capitalista que ens ho estan prenent tot: les cases, la feina, les pensions, els cotxes, els drets socials i polítics…Als bancs se’ls hi ha regalat desenes de milions de Euros que mai han tornat, mentre executen 100.000 desnonaments anuals, on treballadors i treballadores a l’atur o en situació molt precària han estat desposseïts d’un sostre. Tot això amb la finalitat de seguir acumulant més i més riquesa que no han creat ells, l’hem creada nosaltres. I ho fan perquè les Lleis estan fetes per a ells perquè ho puguin fer.

Què més ens cal per donar-nos compte que la única sortida es prendre el Poder i posar-ho al nostre servei, amb un poder executiu i una justícia feta per nosaltres? Amb un Estat que tingui una única banca pública i aquesta serveixi per redistribuir i crear riquesa, per què no?

La única forma de lluitar per això és l’organització popular i l’acumulació de forces de les lluites sectorials (com la lluita veïnal amb caràcter de classe antidesnonaments i pel dret a l’habitatge) per tal de desenvolupar un amplíssim Front Obrer i Popular al Socialisme (FOPS) que garanteixi i lluiti mitjançant la mobilització permanent pels drets de la classe treballadora, i aixequi el nivell de consciència social de la nostra classe per tal de construir majories. El camí, així mateix, requereix de la preparació d’una Vaga General obertament política per tal d’incidir en aquest camí.

ENDAVANT LA LLUITA OBERA I POPULAR!

A CADA BARRI OBRER, A CADA CENTRE D’ESTUDIS, A CADA CENTRE DE TREBALL: CONSTRUÏM PARTIT I CONSTRUÏM MOVIMENTS POPULARS DE CLASSE!

Àrea de Moviment Popular del PCPC

09-11-2018