Davant els resultats electorals a Catalunya de les eleccions europees 2014

Davant els resultats electorals a Catalunya de les eleccions europees 2014

El Partit Comunista del Poble de Catalunya es mostra satisfet amb el resultat obtingut, els 4.225 vots rebuts representen un augment de més d’un 50% respecte les anteriors europees i per nosaltres son el reflex del treball i del creixement sostingut de l’organització leninista a Catalunya. La nostra participació a aquestes eleccions europees ha permès a la militància comunista presentar la proposta de Sortida de l’€, la UE i l’OTAN per construir el socialisme.

Resultats modestos que reflecteixen la realitat d’un Partit en construcció, que avança i amb cada cop major capacitat d’intervenció en les lluites. La candidatura comunista representa la única candidatura revolucionària, de classe i amb voluntat de conquerir el poder per a la classe obrera, sense eufemismes.

El PCPC lluita dia a dia per organitzar a la classe obrera entorn els seus propis interessos, no lluitem per  a que “la gent” “la ciutadania” o el “99%” pugui reformar una UE irreformable o pugui regular uns mercats insaciables, el PCPC mai lluitarà per un capitalisme humà impossible d’assolir, mai sembrarem falses il·lusions a la nostra classe.

Els i les comunistes del Partit Comunista del Poble de Catalunya sabem que cap procés electoral burgès permetrà a la classe treballadora conquerir el poder. És per això, que entenem aquestes eleccions com un espai més on presentar la proposta comunista a la classe treballadora i, a la vegada, com un termòmetre del treball del Partit en el darrer període.

Les eleccions a Catalunya han posat de manifest com la burgesia catalana marca uns temps i un rumb polític diferenciat de la resta de l’Estat. L’augment de participació, en més de 500 mil nous electors i electores, s’ha expressat en clau “sobiranista”. ERC ha aconseguit uns resultats històrics, i guanya unes eleccions per primer cop des de la IIª República, i obté 594.000 vots, 412.000 més que a les anteriors europees.

CiU tot i perdre, és segona força política i guanya més de 100 mil vots respecte les anteriors eleccions i assoleix 548.000 vots.

Els grans perdedors son el PSC i el PP, amb un 14% i un 9% dels vots emesos respectivament. Ciutadans, en canvi ha assolit un 6,5% del vot català, recollint bona part del vot espanyolista a Catalunya.

Podemos, la formació mediàtica que es reclama antisistema, a Catalunya, fruit de la polarització sobre la qüestió nacional catalana, ha obtingut uns notables resultats però molt per sota de la resta de l’Estat.

D’aquestes eleccions, els i les comunistes catalans extraiem les següents conclusions:

  1. El gran guanyador ha estat novament l’abstenció, el vot en blanc i el vot nul, amb més d’un 54% de l’electorat.
  2. Tot i no concórrer l’altra força sobiranista, les CUP, un 55% dels vots emesos corresponen a partits favorables a la consulta, un 60% si sumem a Podemos.
  3. El PSC ha entrat en descomposició.

La propera cita electoral és la consulta del 9 de novembre, consulta que molt probablement serà prohibida pel Govern espanyol i que precipitarà la dissolució del Parlament i la convocatòria d’eleccions autonòmiques coincidint amb les municipals a la primavera del 2015. Aquestes eleccions segons el full de ruta de les forces sobiranistes tindran caràcter plebiscitari i d’elles hauria de sortir una assemblea de càrrecs electes amb caràcter constituent.

Sigui quin sigui l’escenari electoral futur, l’objectiu del PCPC no pot ser altra que situar a la classe obrera catalana en el centre de l’acció política, definint que la sobirania de Catalunya no passa per la integració d’un hipotètic Estat català a l’OTAN i al pol imperialista europeu. Per als i les comunistes la defensa i exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya, i per tant del caràcter sobirà del poble català, només és possible en el marc de la ruptura amb l’imperialisme i en la construcció del Socialisme.

Per últim, volem expressar el nostre agraïment al conjunt de treballadors i treballadores que han recolzat a la candidatura comunista i cridem a organitzar-se en les files del Partit Comunista.

El capitalisme no és reformable ni humanitzable!

Tot per a la Classe Obrera!

 

Comitè Executiu del PCPC
Barcelona, 26 de maig de 2014