<strong>Declaració del Comitè Central del </strong><strong>Partit Comunista del Poble de Catalunya</strong>

Declaració del Comitè Central del Partit Comunista del Poble de Catalunya

Venen temps durs per a la classe obrera i els sectors populars a tot el món. Catalunya no n’estarà al marge. El capitalisme es demostra incapaç de superar les seves contradiccions de cap altra forma que no sigui amb la guerra, la destrucció de forces productives i sobreexplotant a la classe obrera i els recursos naturals. La tendència del capital a la concentració en cada cop menys mans i a la caiguda tendencial de la taxa de guany, s’està accelerant a les darreres dècades, i això provoca que visquem en un permanent estat de crisi.

La crisi de les .com, la crisi de les borses asiàtica, la crisi de les subprime, la crisi del COVID… Ara és la crisi del gas rus. Crisi rere crisi, per amagar l’evidència. El capitalisme és crisi i està en crisi. És com un vaixell que fa aigües. El capitalisme és incapaç de sostenir el cicle d’acumulació i reproducció ampliada del capital, la seva essència.

Els grans monopolis i els Estats imperialistes faran que les conseqüències de la crisi del capitalisme caiguin com una llosa sobre les malferides esquenes dels pobles, especialment de la classe obrera, els camperols pobres i els sectors populars.

A Catalunya ja fa un temps comencem a sentir les primeres conseqüències d’aquesta nova crisi, la pujada de preus de productes bàsics i la pèrdua de poder adquisitiu son el símptoma més evident. Però el pitjor està per venir, atur, pobresa, hipoteques impagables i desnonaments. Tot això en un escenari de guerra permanent i global.

El capitalisme i els seus gestors només ens podran donar com a resposta un nou atac als serveis públics, a les pensions i als salaris. Ens diran que es insostenible el sistema de pensions i que la solució és la seva reforma per deixar que el capital privat pugui jugar amb la nostra vellesa, que cal racionalitzar el serveis públics i que cal privatitzar encara més, que cal un pacte social i molta moderació salarial per que els empresaris ho estan passant malament.

Ens demanaran sacrificis en nom del bé comú, quan en realitat demanen que ens sacrifiquem per sostenir el poder dels capitalistes, ens demanaran que passem fred i gana per a que els capitalistes puguin seguir explotant-nos còmodament i amb la panxa ben plena, guanyant cada any més que l’anterior.

Des de la socialdemocràcia, la vella i la nova, la catalana i l’espanyola, intentaran frenar la resposta obrera i popular. Noves marques electorals, noves aliances, nous pactes per a que sembli que canvia quelcom per a que res canviï. Des del sindicalisme groc, el de pacte i conciliació, el que viu de les subvencions de l’Estat i la patronal, tornaran a jugar el seu paper desmobilitzador i claudicant als interessos del capital.

L’única alternativa al capitalisme és el Socialisme, l’única forma de derrotar el capitalisme és amb la Revolució. No hi ha dreceres.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya es compromet a posar totes les seves forces militants a la tasca suprema d’organitzar la resposta als atacs contra la nostra classe i el nostre poble. Organitzar la resposta obrera i popular, per què només la lluita i no el vot serà capaç d’aturar la barbàrie del capitalisme.

Visca la lluita de la Classe Obrera!

Socialisme o barbàrie!

Barcelona, 24 de setembre de 2022