Declaració de solidaritat amb el Partit Comunista, Turquia

Declaració de solidaritat amb el Partit Comunista, Turquia

La Iniciativa de Partits Comunistes i Obrers d’Europa envia la seva solidaritat i suport al Partit Comunista, Turquia, davant les eleccions parlamentàries que se celebren al país el 7 de juny de 2015. El Secretariat de la Iniciativa reconeix que el Partit Comunista porta a terme una campanya electoral i oneja la bandera del socialisme sota difícils circumstàncies.

Turquia acudeix a les eleccions en injustes circumstàncies, atès que les activitats del Partit Comunista contra el govern del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) freqüentment s’enfronten a prohibicions i brutalitat policial.

D’altra banda, els mitjans burgesos, com a veu del sistema capitalista, tracten de distreure la ira del poble contra l’opressió governamental cap a la falsa il·lusió que l’enfortiment dels partits socialdemòcrates i liberals que prometen la reforma de l’actual sistema polític fallit de Turquia , els salvaran del feixisme de l’AKP i de la crueltat de l’explotació capitalista. En buscar una alternativa per debilitar el govern de l’AKP i al president Recep Tayyip Erdoğan, alguns sectors de la classe capitalista turca, en cooperació amb les forces imperialistes que inclouen als EUA i la UE donen suport, de manera majoritàriament implícita, a aquests partits d’oposició per restaurar el fràgil sistema capitalista i la democràcia burgesa a Turquia. Són conscients que el capitalisme turc es dirigeix cap a una crisi política ideològica total donades les polítiques arbitràries i irracionals del govern islàmic.

El Partit Comunista, a través de les seves lluites i del treball polític de masses, ha fet un gran esforç per mostrar que no es pot trobar cap solució en el marc del sistema capitalista i la corrupta democràcia burgesa de Turquia. La llista del Partit Comunista per aquestes eleccions es compon únicament de dones. Una llista de 550 dones és un repte a la severa vulneració dels drets de les dones a Turquia i mostra el respecte per la ferma resistència de les dones treballadores turques al govern islàmic.

La Iniciativa està convençuda que només la decidida lluita del Partit Comunista planteja una alternativa revolucionària real al fallit sistema de Turquia. Per tant, la Iniciativa aplaudeix la lluita del Partit Comunista i desitja èxit als membres i simpatitzants del partit en la construcció d’un futur socialista per al poble turc.

La Iniciativa també exigeix l’immediat alliberament dels tres militants del Partit Comunista que estan arrestats des del 1r de Maig per l’hostilitat governamental i sense cap base legal.