Declaració davant els resultats de les eleccions municipals el 2015

Declaració davant els resultats de les eleccions municipals el 2015

El Comitè Executiu del PCPC vol fer explícit el reconeixement al conjunt de la militància que ha impulsat la campanya dels i les comunistes catalans a les ciutats d’Amposta, Lleida, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. El treball militant de les nostres cèl·lules és la columna vertebral del Partit. El treball en el marc electoral per a les institucions burgeses no és la feina fonamental dels i les comunistes, l’entenem com una oportunitat de confrontar i explicar el programa revolucionari a la nostra classe.

Els resultats electorals del PCPC indiquen clarament quin és el nostre abast i quin és el temps i les prioritats del Partit. A Lleida i Amposta el PCPC ha aconseguit uns resultats humils però que representen un avenç, reflex de la intensa campanya política dels darrers mesos. A Barcelona i Santa Coloma el PCPC ha retrocedit clarament fruit de l’embranzida de les forces que es reclamen de la ruptura i el canvi.

La correlació de forces entre els capitalistes i la classe obrera no ha canviat significativament. Les forces que prometen una gestió humana del capitalisme han experimentat un creixement realment espectacular, i a Barcelona han conquerit l’alcaldia. Aquest fet representa clarament l’expressió del malestar d’amplis sectors de la classe obrera i capes populars. Malauradament estem convençuts que ens trobem davant d’una nova il·lusió abocada a generar desil·lusió, les candidatures de confluència no representen cap nova política, al contrari, son la reedició del fracàs d’ICV els anys 80 i 90, amb noves formes i nova banda sonora. A l’igual que ICV va representar la liquidació de l’eurocomunista PSUC, les candidatures de confluència reediten processos similars amb el que va quedar d’aquella desfeta.

La victòria d’un o altre en cap moment pot ser motiu per desmobilitzar i desorganitzar a la classe treballadora. El PCPC seguirà definint la seva acció política en base a l’organització i la mobilització de la classe obrera i capes populars. El nostre temps és el de construcció del Partit Comunista i aquesta és la nostra màxima responsabilitat. Enfortir el Partit Comunista, eixamplar-lo, estructurar-lo cada cop millor, és l’única garantia de canvi de la correlació de forces en la lluita de classes a Catalunya.

Visca la lluita de la classe obrera!
Visca el Partit Comunista!

Partit Comunista del Poble de Catalunya