Declaració conjunta del PCPC i del SP del CC del PCPE

Declaració conjunta del PCPC i del SP del CC del PCPE

LA BURGESIA ESPANYOLA I LA SEVA MONARQUIA SEGUEIXEN ACTUANT FIDELS A LA SEVA TRADICIÓ COLPISTA

La decisió, en el dia d’ahir, del jutge Llarena, d’enviar a la presó a cinc persones més relacionades amb la reivindicació dels drets nacionals a Catalunya, és una nova demostració que la monarquia parlamentària espanyola, com a forma històrica concreta de la dictadura del capital en aquest principi del segle XXI, segueix sent la continuïtat de la mateixa burgesia i de la mateixa monarquia que van executar el cop d’Estat contra la II República, i que van mantenir i van legitimar les tortures i els crims de l’anterior dictadura de Francisco Franco durant més de quaranta anys. Resultat d’això a Espanya hi ha més de 150.000 víctimes desaparegudes com a conseqüència d’aquesta barbàrie, sent la recuperació obstaculitzada per tots els aparells de l’Estat, també per Felipe VI.

Les persones detingudes ahir, i les altres anteriors en el mateix procés, res tenen a veure amb el nostre projecte polític i ideològic, però per una mínima qüestió democràtica i de defensa de les llibertats, denunciem tals detencions de la forma més rotunda. El PCPC i el PCPE exigim la immediata posada en llibertat d’aquests, i de tots els presos polítics existents a les presons espanyoles, i una amnistia per al col·lectiu de presos bascos.

Si així reacciona l’oligarquia espanyola, el seu govern i la seva monarquia, en una disputa interna de la classe dominant, sabem que aquesta resposta seria d’una violència infinitament superior si fos la classe obrera la que aixequés una àmplia lluita de masses pels seus drets. Per això, aquestes detencions d’avui no són altra cosa que una indicació pàl·lida del que Rajoy i la seva quadrilla, amb Felipe VI al capdavant, farien contra un Comitè de Vaga que aixequés la classe obrera en la lluita pel poder obrer i pel socialisme.

El sistema judicial no és altra cosa que el servil lacai del govern de torn, com a eina més eficaç per a la repressió de les llibertats i la persecució dels que no se sotmeten al dictat de l’oligarquia d’aquest país. És el mateix sistema judicial que impedeix la investigació dels crims de la dictadura anterior, i l’exigència de responsabilitats per això. L’aparell judicial, al costat del exèrcit i els cossos repressius, continuen sent pilars fonamentals per garantir la continuïtat de la dictadura d’aquesta burgesia.

Davant aquesta situació el Partit Comunista del Poble de Catalunya i el Partido Comunista de los Pueblos de España cridem a desconèixer la pretesa legitimitat de les institucions de la monarquia espanyola i els seus mitjans repressius, i a la més àmplia contestació social davant qualsevol de les seves manifestacions.

En el 40 Aniversari de la Constitució del 78 es demostra, un cop més, la profunda estafa que va ser l’anomenada Transició democràtica. Que no va ser altra cosa que la perpetuació en el poder de la mateixa burgesia i de la mateixa monarquia que durant dècades van sustentar a la dictadura feixista criminal de Francisco Franco.

PER LES LLIBERTATS I PEL DRET D’AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES
CONTRA LA MONARQUIA I ELS SEUS APARELLS REPRESSIUS
REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL