Declaració acte sobre Veneçuela a Mollet

Declaració acte sobre Veneçuela a Mollet

La cèl·lula del Vallès Occidental i Oriental del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)ens vam adherir, junt amb 14 partits i entitats més, a l’acte públic organitzat pel Casal Popular de la República de Mollet en solidaritat amb Venezuela i el seu president Nicolás Maduro que es va celebrar el passat dia 22 de febrer en el Centre Cultural de Mollet amb el Sr. Victor Ríos, historiador i membre de l’Assemblea Bolivariana de Catalunya, i el Sr. Ricardo Capella, cònsol general de Venezuela a Barcelona, de ponents.

Durant el transcurs de la xerrada vam poder aprendre per part d’aquests dos profunds coneixedors sobre la realitat veneçolana la història recent, els fets que han precedit la situació actual i les motivacions de l’imperialisme nord-americà per haver encès l’ofensiva contra la República Bolivariana de Venezuela amb l’ajut de dreta colpista veneçolana.

Valorem molt positivament el fet d’haver-nos pogut aplegar diferents forces polítiques i entitats per duu a terme un acte unitari en defensa de la pau, la sobirania de Venezuela, contra la guerra i les ingerències de l’imperialisme contra la voluntat del poble veneçolà.

Esperem que aquesta unitat en la causa antiimperialista es pugui donar en altres àmbits teixint un moviment popular que pugui fer front als atacs que patim la classe treballadora i els pobles en aquesta fase cada cop més depredadora del capitalisme.

D’altra banda també volem denunciar i condemnar la irrupció en l’acte d’uns agents provocadors al servei de la dreta colpista i aliada de l’imperialisme que amb intenció de boicotejar l’acte no van parar d’interrompre amb crits i provocacions varies el correcte desenvolupament de l’acte. És un fet que hem pogut veure en diferents actes organitzats en solidaritat amb el poble veneçolà tan a Mollet, Lleida, Huesca, etc evidenciant que es tracta d’una estratègia coordinada per tal de silenciar la veu dels lleials a la Revolució Bolivariana fins i tot en aquells pocs fòrums on poden donar a conèixer la seva posició davant dels atacs que pateixen amb una guerra mediàtica on els mitjans a nivell mundial donen un suport aclaparador als colpistes.

PCPC Vallès Occidental i Oriental