Davant l’ERO anunciat per Vodafone

Davant l’ERO anunciat per Vodafone

L’empresa Vodafone, després d’haver tancat la compra de l’empresa ONO, ha anunciat un ERO que afectarà inicialment a uns 1300 treballadors i treballadores amb la pèrdua del lloc de treball. El sindicat UGT, majoria al Comitè d’empresa, ja ha comunicat també la seva participació en la negociació d’aquest ERO, intentant negociar a la baixa, diuen, la xifra inicial de pèrdues de llocs de treball i millors condicions per als treballadors i les treballadores que es mantinguin.

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya ens solidaritzem una vegada més amb els treballadors i les treballadores que patiran aquesta operació econòmica encaminada a concentrar capitals i augmentar beneficis sense tenir en compte la vida de milers de treballadors i treballadores i de les seves famílies.

Tant Vodafone com ONO ja havien dut a terme ERO’s semblants (ONO el 2008 amb 1300 extincions de llocs de treball i Vodafone el 2013 amb 900 extincions de llocs de treball). I després d’haver conegut els processos viscuts a Telefònica, gràcies a la valentia dels vaguistes que ara pateixen les represàlies de l’empresa, ja coneixem a què condueixen aquests processos, doncs els llocs de treball continuen éssent necessaris. El què passa és que les grans empreses i sobretot les estratègiques (transports i comunicacions), externalitzen els serveis, provocant així la precarització extrema de les condicions laborals, fet que els permet continuar creixent i augmentant els beneficis exponencialment.

No tant difosa ha estat la mateixa operació per part de l’empresa Orange, que planteja una operació semblant després de la compra de Jazztel, però en aquest cas planteja l’extinció de 400 llocs de treball.

ERO rera ERO, la classe obrera carrega sobre les seves espatlles el pes del creixement econòmic capitalista, que en plena crisi estructural cada cop és més difícil d’assolir i que es basa en l’explotació de la força de treball, la qual perd valor dia a dia, precaritzant les nostres vides a favor de l’augment dels beneficis empresarials.

L’única sortida a aquesta situació és renunciar al sindicalisme pactista que plantegen CCOO i UGT, organitzar la resposta des de la base, a través d’assemblees obreres on els treballadors i les treballadores decideixin quines condicions volen negociar. Només construint d’aquesta manera la unitat i solidaritat obrera podrem tenir el poder i la força necessaris per enfrontar aquestes agressions a totes les empreses on s’estan donant i combatre els poders econòmic i polític que les fan possibles des de les estructures de l’estat.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA!!
PEL PODER OBRER I EL SOCIALISME-COMUNISME!!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Àrea de Moviment Obrer i Sindical
30 de juliol de 2015