Davant la signatura del nou Acord Interprofessional de Catalunya

Davant la signatura del nou Acord Interprofessional de Catalunya

El PCPC denúncia aquesta nova agressió cap a la classe treballadora de Catalunya que s’ha signat el 27 de novembre de 2015 entre les patronals Foment del Treball, Pimec i Fepime i els sindicats CCOO i UGT de Catalunya.

El pacte suposa un aprofundiment en l’empitjorament de les condicions laborals que la classe obrera està patint de forma especialment accelerada des de l’inici de la crisi econòmica el 2007. Però el més greu és que amb aquest nou pacte, els sindicats amb major afiliació obrera, no només continuen demostrant el seu paper com a organitzacions aliades de la patronal enlloc de com a defensores dels drets de la classe treballadora, doncs a més d’això, manifesten que assumeixen la lògica econòmica empresarial alhora de plantejar la legislació laboral.

Per això, se segueix incidint en aspectes com l’eliminació de conceptes salarials, la vinculació dels salaris a factors de la productivitat, la flexibilitat de la jornada laboral, l’augment del paper de les Mútues per al control de la salut dels treballadors i les treballadores o la inaplicació de convenis que no s’adaptin a les reformes laborals del govern de l’estat.

Des del PCPC seguim insistint en la necessitat urgent d’una proposta sindical que uneixi la classe treballadora al marge de les seves sigles sindicals, entorn d’una estructura articulada des dels centres de treball i que expressi de manera nítida la contradicció capital-treball com a principal contradicció del capitalisme i com a causant de la lluita de la classe treballadora pels seus drets, lluita que no es pot aturar fins a l’abolició del sistema capitalista.

Davant la renúncia dels sindicats CCOO i UGT a aquesta lluita i la impotència dels sindicats de classe, amb menor afiliació, i tenint en compte que els interessos de la classe treballadora són els mateixos independentment del sindicat al qual estigui afiliat cada treballador o treballadora, cal que construïm l’eina que ens proporcioni el poder obrer necessari per revertir aquesta situació.

Els i les comunistes del PCPC no descasarem en el nostre objectiu de traslladar a la classe obrera les nostres propostes d’organització en estructures unitàries com els CUO (Comitès per a la Unitat Obrera) o com a part fonamental del Front Obrer i Popular pel Socialisme.

Visca la lluita de la classe obrera!!
Per la unitat anticapitalista!!
Per la construcció de la societat Socialista-Comunista!!

Comissió de MOS
Partit Comunista del Poble de Catalunya
28 de novembre de 2015