Davant la ràtzia contra el moviment llibertari

Davant la ràtzia contra el moviment llibertari

El Partit Comunista del Poble de Catalunya manifesta el seu total rebuig a la ràtzia contra el moviment llibertari a Catalunya ordenada per l’audiència Nacional espanyola i executada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

La brutal operació policial, sota el Paraigües de l'”antiterrorisme”, ha detingut de moment a 11 persones i assaltat nombroses cases i seus llibertàries. El Partit Comunista del Poble de Catalunya considera intolerable la criminalització del moviment llibertari, i en general de les Organitzacions populars que lluiten contra el capitalisme.

Sembla que cada Conseller d’Interior ha de penjar-se una medalla a la brutalitat. A la llista de Montserrat Tura del PSC, Joan Saura d’ICV-EUiA i a la de Felip Puig de CDC, ara cal sumar al conseller Ramon Espadaler d’UDC.

L’Audiència Nacional espanyola i el Departament d’Interior argumentan que la ràtzia és deu a unes activitats terroristes, que simplement són fantasmes, però permeten, en la majoria de casos, l’aplicació  de la  legislació d’excepció que suspen les garanties mínimes de la formalitat democràtica burgesa i posa sota perill de rebre tortura als detinguts.

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya exigim l’alliberament immediat dels detinguts, la fi de la criminalització dels moviments populars i la depuració de responsabilitats.

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya
16 de desembre de 2014