Davant la proclamació de la República Catalana i l’aplicació de l’Article 155

Davant la proclamació de la República Catalana i l’aplicació de l’Article 155

El Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant la proclamació de la República Catalana avui 27 d’octubre en el Parlament de Catalunya manifestem:

1) El PCPC reconeix la proclamació de la República Catalana perquè així ha estat referendada pels resultats del Referèndum de l’1 d’octubre. El PCPC sempre hem defensat el dret inalienable a l’autodeterminació dels pobles i per suposat del poble català. El PCPC i el nostre partit germà (PCPE) hem anat defensant conjuntament la proposta d’una República Socialista de caràcter Confederal (unió voluntària de pobles i nacions lliures i democràtics dins l’Estat Espanyol). Avui el PCPC té que reconèixer la voluntat i el dret democràtic del poble català a exercir la seva independència davant d’una oligarquia i govern central que ens han mostrat un cop més la seva incapacitat històrica per fer de l’Estat espanyol una nació de pobles i nacions lliures. Avui s’ha tornat a confirmar que el poder central és un digne hereu del Règim Franquista que es va imposar a la 2a República Espanyola per la força de les armes amb el suport del nazifeixisme Internacional.

2) El PCPC a partir d’ara parlarà de República Socialista Catalana -profundament internacionalista- com alternativa de classe confrontada a la burgesia catalana que pretén mantenir a la República Catalana dintre de les estructures imperialistes (OTAN, Euro i Unió Europea). En aquest nou marc de lluita de classe, la classe obrera catalana tindrà com a principal enemic a la burgesia catalana i els monopolis europeus. Una burgesia catalana que ha donat un suport a la burgesia espanyola en moltes lleis i decisions a l’hora de reprimir i explotar a la classe obrera catalana.

3) Davant l’aplicació de l’article 155 de la CE per part del govern del PP i dels seus subordinats PSOE i Ciutadans contra la República Catalana que ja ha comportat l’anunci de Rajoy de destitució del President de la Generalitat i del seu equip de govern, imposant la dissolució del Parlament i una convocatòria d’eleccions autonòmiques pel proper 21 de desembre, el PCPC fa una crida al conjunt de la classe obrera i popular en la defensa de les institucions democràtiques catalanes i dels seus interessos de classe. Cal articular un gran moviment obrer i popular que s’organitzi i mobilitzi contra la repressió del Règim monàrquic corrupte i decadent i les forces repressives de l’Estat Espanyol.

4) El PCPC convoca pel dia 13 de gener de 2018 un 2n Congrés Extraordinari on acabarà de perfilar la proposta del Front Obrer i Popular dins del nou escenari que s’ha situat avui.

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA CATALANA!
NO A L’EURO, L’OTAN I LA UE!
ATUREM LA REPRESSIÓ!
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!
VISCA LA CLASSE OBRERA!
NI GUERRA ENTRE POBLES, NI PAU ENTRE CLASSES!

Comitè Executiu del PCPC