Davant la involució democràtica de l’estat monàrquic-burgès: Unitat obrera i popular!

Davant la involució democràtica de l’estat monàrquic-burgès: Unitat obrera i popular!

Un cop més, queda al descobert la naturalesa profundament reaccionària de l’Estat Espanyol burgès, arranjat al 1978 amb una Constitució monàrquica blindada imposada sota l’amenaça feixista, cimentat en les despulles del feixisme que va derrotar per les armes la legalitat republicana i plenament inserit, per si no fos suficient, a l’OTAN i la Unió Europea (UE).

Una oligarquia que gestiona el país des de 1939 i es fortifica en època de crisi. Ara és un bon exemple. En uns moments de profunda crisi sistèmica, on la descomposició orgànica del capitalisme es fa palesa a tots els àmbits, ja siguin culturals, polítics, socials…amb una crisi afegida de model d’Estat sense precedent contemporani, l’Estat burgès no dubta en caure a una deriva involucionista, en fer-se cada cop més reaccionari per tal de protegir, a qualsevol preu, l’estatus quo, l’estat de les coses.

I defensar l’estat de les coses significa principalment els seus privilegis de classe, el seu caràcter de classe: d’estructura de gestió dels interessos explotadors i opressors de la burgesia -principalment l’oligarquia, com la de l’IBEX 35- sobre els treballadors, treballadores i classes populars.

Per tant, la monarquia és inqüestionable, ja que serveix a aquest interessos. És un pilar per garantir l’ordre, pal de paller de la gran burgesia. Tant és així, que cap dels partits que van signar el pacte de la Transició se la qüestionen.

La “sacrosanta” unitat territorial tampoc és qüestionable, com tampoc la pertinença a l’organització imperialista OTAN, saquejadora i espoliadora de pobles i nacions, com tampoc ho és la Unió Europea (UE). Tot moviment que perjudiqui aquestes estructures està sent cada cop més reprimit.

Davant la magnitud de la crisi, dèiem, i la virulència i rapidesa dels esdeveniments, on sembla desfermar-se una autèntica cacera de bruixes, el Partit Comunista del Poble de Catalunya i la seva Joventut (PCPC-JPCPC) manifestem:

– La nostra rotunda solidaritat envers tots els represaliats per denunciar la monarquia borbònica hereva del feixisme franquista. Fet especialment sagnant en el cas del músic de rap “Valtonyc”, on la condemna inclou l’entrada immediata a presó. Aquest és un autèntic judici polític reaccionari i grotesc, com també ho és els del rapers Pablo Hasél i Elgio, pendents de sentència i/o recursos. Exigim la seva posada en llibertat sense càrrecs immediata, i cridem als treballadors i treballadores catalans a participar a les mobilitzacions convocades en aquest sentit.

– Exigim la llibertat immediata sense càrrecs en cas de ser condemnat del company Secretari General de la CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, acusat conjuntament amb d’altres companys d’ocupar el rectorat de la UAB pel senzill motiu de defensar l’educació pública. També l’absolució d’en Guillem Fuster i els seus companys i companyes, portats a judici per participar a un acte polític d’un independentista mort als anys 80 d’accident de trànsit.

– La retirada immediata de l’article 155, així com de les amenaces intervencionistes a TV3 i la resta de mitjans de comunicació públics per part del Virregnat del PP a Catalunya, i reivindiquem la llibertat de reunió, expressió, manifestació i comunicació.

Així mateix, el PCPC i la J-PCPC cridem a organitzar-nos per tal de lluitar coordinada i des de tots els fronts possibles per tal de colpejar la cadena pel seu punt més feble. Hem de coordinar esforços per construir marcs unitaris, com ho és el Front Obrer i Popular al Socialisme (FOPS), per tal de dotar de perspectiva de classe a totes les lluites que s’estan produint, i donada la deriva dels successos i el marc d’explotació i opressió del sistema, no deixaran de donar-se.

Davant la lluita de classes oberta i declarada contra la classe obrera per part del capital, aliat aquest amb el capital internacional (UE, OTAN, FMI), no podem amagar més el cap sota l’ala. Tots i cadascun dels passos a seguir ens han de unir i guiar cap a la creació d’un ampli moviment que acumuli forces cap a un procés constituent republicà al conjunt de l’Estat Espanyol, encapçalat per la classe obrera, per tal d’apartar per sempre més l’oligarquia. I aquest procés no és en absolut incompatible amb les legítimes aspiracions del conjunt del poble treballador català.

La sortida a la repressió ha de ser classista. No hi ha cap drecera.

LLIBERTAT IMMEDIATA SENSE CÀRRECS REPRESALIATS PER LA MONARQUIA!
LLIBERTAT ERMENGOL GASSIOT!
PEL FRONT OBRER I POPULAR AL SOCIALISME!
PER LA IIIª REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL I LA REPÚBLICA CATALANA!

Comitè Executiu del PCPC i la J-PCPC
Barcelona 22/02/2018