Davant la investidura de Carles Puigdemont com a nou President de la Generalitat

Davant la investidura de Carles Puigdemont com a nou President de la Generalitat

El Partit Comunista del Poble de Catalunya considera que la investidura de Carles Puigdemont, escurant els límits legals i en el marc d’un pacte rocambolesc, representa la sortida de l’atzucac polític en el que es trobaven els representants de la fracció dominant de la burgesia catalana després de les eleccions del 27 de setembre.

La dimissió del ja ex-President Artur Mas i les humiliants condicions imposades a les CUP, basteixen l’estabilitat parlamentària necessària per gestionar el capitalisme a Catalunya i impulsar el full de ruta de 18 mesos fins el referèndum de constitució catalana.

Aquest nou període que s’inicia ja parteix amb el posicionament del Govern espanyol en funcions, que en un ràpid i improvisat comunicat, amenaça amb la dissolució de les institucions catalanes si es realitzen les passes encaminades a constituir la República Catalana.

Una legislatura, en principi de 18 mesos, on l’enfrontament entre la burgesia catalana i espanyola de ben segur es decidirà trepitjant els interessos de la classe obrera i capes populars. Els elements que estipula el pla de xoc social pactat entre les CUP i Junts pel Sí són pur maquillatge que amb prou feines tindrà repercussió en el dia a dia de la classe obrera catalana i els sectors populars. Classe obrera que s’haurà d’enfrontar de ben segur a les exigències de nous i dolorosos sacrificis imposats per la Unió Europea. El pla de xoc social és com intentar curar un càncer amb aspirines.

El Pacte d’Investidura i Governabilitat representa el sotmetiment de la CUP als interessos de la fracció dominant de la burgesia catalana, lligant les mans i tapant la boca d’una organització que es reivindica com a anticapitalista, tot en nom d’un fals “sentit de país”, on seguiran governant els representants de la burgesia prosionista i proatlantista.

Aquestes darreres setmanes hem vist com en el si de la CUP es reeditava l’enfrontament històric entre les dues ànimes de l’independentisme català d’esquerres. Com ja va passar amb la ruptura de l’MDT els anys 80 amb l’enfrontament entre el PSAN i IPC, avui les línies de Front Patriòtic i de Front d’Esquerres s’han tornat a confrontar. Avui sembla que s’ha imposat la línia de Front Patriòtic.

Però no ens enganyem, la línia de Front d’Esquerres, que proposa una aliança amb la nova socialdemocràcia, no ofereix altra cosa que una gestió humana i social del capitalisme, en cap cas una sortida revolucionària. No hi pot haver sortida per als treballadors i treballadores d’aquest país amb la Syriza catalana conformada per ICV, EUiA, PODEM i el grup entorn Ada Colau.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya reivindica la necessitat d’articular un ampli front de classe. Organitzant a la classe obrera i sectors populars entorn un programa antimonopolista i antiimperialista amb l’objectiu d’acumular forces per la Revolució Socialista. Aquest Front Obrer i Popular només es pot desenvolupar en base a la contradicció entre capital i treball, és a dir, en el marc de la lluita de classes i en la imprescindible construcció de la societat socialista-comunista.

No hi ha sortides socials, no hi ha capitalisme humà. Avui el nostre poble, la nostra classe, necessita en primer lloc desfer-se de les cadenes que imposen les estructures imperialistes, fonamentalment la Unió Europea i l’OTAN.

Cap Govern burgès resoldrà els problemes de la classe obrera, cap Govern capitalista vetllarà pels interessos dels treballadors i les treballadores. Només l’organització independent de la classe obrera ens permet aspirar a l’alliberament de la nostra classe. És absolutament fals el debat sobre si la república catalana serà d’esquerres o de dretes. La república només pot ser burgesa o socialista, i qui es comprometi amb la burgesia a canvi d’un articulat legal més o menys progressista tindrà el mateix destí que varen tenir el PSOE o el PCE. Si al 1978 el capitalisme espanyol va tenir els Pactes de la Moncloa, avui a Catalunya assistim a un pacte similar.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) es compromet a seguir articulant un ampli moviment sociopolític antimonopolista i antiimperialista, organitzant a la nostra classe als barris i als centres de treball. Pel Socialisme-Comunisme.

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona 10 de gener de 2016