Davant la inacceptable situació de fred a les escoles DENUNCIEM i EXIGIM

Davant la inacceptable situació de fred a les escoles DENUNCIEM i EXIGIM

Cada dia que passa queda més clar que no es pot continuar així a les escoles de Catalunya. L’ensenyament és un dels pilars de qualsevol societat democràtica i moderna, en última instància civilitzada. Per això, tant l’alumnat com tot el personal que participa i fa possible l’educació pública, mereixen el màxim respecte i consideració. Per llei és inacceptable ensenyar en locals amb menys de 17 graus centígrads (14 per a gimnàstica).


La Generalitat de Catalunya (i en la part que li correspon, el govern de l’Estat) està permetent que la llei no es compleixi, i no prenen les mesures que podrien prendre.


Proposem i exigim que l’aire es filtri amb aparells adequats (que existeixen al mercat) perquè els aerosols no puguin actuar ni contaminar. Així es fa en avions i en centres culturals o recreatius.


Això evitarà haver d’obrir finestres amb freqüència, amb el que la calefacció no pot complir la seva funció (a més de la despesa energètica innecessària que només beneficia les multinacionals que controlen el sector).


Això evitarà que, tant el professorat, com els i les estudiants, hagin d’anar amb mantes, i que puguin agafar un fort refredat, o una grip, o quelcom pitjor.


El cost d’aquests dispositius és baix, en comparació amb el que els governs de l’Estat i Catalunya gasten en qüestions que no beneficien a la població, més aviat al contrari: Diners a les grans empreses (inclosos els que la UE ha previst per la pandèmia), quota anual a l’OTAN, armes de tota mena, exèrcit, policia de tota mena, Monarquia, subvencions a religions, salaris i dietes a tota mena de càrrecs polítics no necessaris, etc.


Els sindicats de classe (és a dir, els que no es venen al capitalisme imperant, ja que els venuts obeeixen als empresaris i als governs, per a poder seguir existint gràcies a les subvencions milionàries que reben) han de liderar, juntament amb les Associacions de Pares i Mares, l’exigència de mesures URGENTS.


ELS CENTRES DOCENTS NO ES PODEN TANCAR (una mesura que ampliaria la diferència entre les possibilitats d’aprenentatge, si vens d’una família rica, davant les possibilitats de la majoria de la població), i cal dotar-los de mitjans adequats, donant, la prioritat que es mereix, a un dels serveis públics essencials de qualsevol societat democràtica i moderna.


Si en els països capitalistes es donés la prioritat a les necessitats de les persones (i no als interessos de les grans empreses) ara tindríem, causat per la COVID-19, un saldo de 4 morts per milió d’habitants, igual que els països que construeixen el socialisme (Cuba, Xina, Vietnam, Laos i RPDC), i no els gairebé 300 morts per milió d’habitants que tenim als països capitalistes.


Governants, donin prioritat a la defensa dels interessos de la gent! (com sempre prometen en les seves campanyes electorals, però després mai han complert), o es trobaran que la població s’organitzarà millor i no donarà el seu vot a cap dels partits procapitalistes que avui té poder institucional.


Fem una crida a pares, professors i alumnes a organitzar-se i a no permetre el deteriorament de l’educació pública. Hi hagi o no pandèmia, l’educació pública es defensa. EXIGIM MESURES IMMEDIATES