Davant la detenció d’un membre del Comitè d’empresa de Panrico i els primers acomiadaments

Davant la detenció d’un membre del Comitè d’empresa de Panrico i els primers acomiadaments

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un membre del Comitè d’Empresa de Panrico. L’aposta repressiva del Govern de la Generalitat va començar ja els primers dies del conflicte, quan els cossos repressius de la Generalitat es van posar al servei de l’empresa i van atacar el piquet, per que els capitalistes nord-americans i mexicans que controlen Panrico poguessin retirar la mercaderia que els treballadors van produir i que no van cobrar.

La intervenció dels Mossos d’Esquadra també ha garantit que es distribuís mercaderia produïda de forma il·legal fora de la planta de Santa Perpètua.

Ahir, la Generalitat de Catalunya es torna a posar al servei dels capitalistes estrangers i ordena la detenció d’un representant dels treballadors i les treballadores. Però la repressió durant el dia d’ahir encara no havia finalitzat. L’empresa, mitjançant 40 burofaxs, acomiadava els primers treballadors de la planta de Santa Perpètua.

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya i des dels CJC-Joves Comunistes del Poble Català, exigim:

  1. La retirada de tots els càrrecs imputats al company detingut.
  2. La retirada de l’ERO a Panrico, cap acomiadament, cap rebaixa salarial. Aquest ERO respon només a l’interès d’esquarterar i revendre l’empresa.
  3. La nacionalització sense indemnització i el control obrer de l’empresa. Els capitals bastards que controlen Panrico volen destruir-la.

 Els companys i les companyes de Panrico a Santa Perpètua, després de més de dos mesos de vaga ens demostren el camí a seguir, que no és altre que la defensa conseqüent del treball, del salari i dels drets més bàsics. La lluita de Panrico és la lluita de tota la classe obrera.

Per tot això el PCPC proposa:

  1. Constituir un Front Unitari i Ampli de suport a la lluita dels treballadors i treballadores de Panrico. El conjunt d’organitzacions polítiques, sindicals i socials que recolzem la lluita dels nostres companys de Panrico hem de ser capaços d’articular una resposta comuna i solidària, en defensa del treball i dels salaris.
  2. Boicot, mentre duri la vaga, als productes de Panrico.
  3. Augmentar la solidaritat econòmica amb els nostres companys i companyes en vaga.

El PCPC i els CJC-JCPC ens mantenim al costat dels nostres companys en vaga indefinida.

L’assemblea de treballadors i treballadores de Panrico, com a dirigents col.lectius d’aquesta vaga, ens demostren cada dia que passa que la lluita és l’únic camí per a la nostra classe.

Visca la vaga indefinida a Panrico!

Prou repressió contra els treballadors!

 

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
23 de desembre de 2013

 

Vídeo de l’arribada a comissaria