Davant la detenció de militants de la CUP

Davant la detenció de militants de la CUP

LLIBERTAT SENSE CÀRRECS PELS I LES MILITANTS DE LA CUP DETINGUTS PER ORDRE DEL JUTGE DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL F. ANDREU

En el context d’una permanent agudització de la crisi estructural capitalista en la qual, més enllà de la creixent realitat de sobreexplotació i misèria que patim la classe obrera i els sectors populars, les seves conseqüències s’estenen a tots i cadascun dels aspectes polítics, socials i ideològics de la superestructura de la formació social espanyola; la dictadura del capital desenvolupa una creixent repressió generalitzada en la qual la llibertat d’expressió queda reduïda a uns cada vegada més estrets espais.

És l’evidència de la contradicció entre el capitalisme i la possibilitat d’un exercici integral de la Llibertat pel poble explotat i oprimit. L’enèsim capítol de repressió del que, organitzacions com la CUP, haurien d’extreure conclusions que els portessin a trencar els sòlids espais de col·laboració interclasista que mantenen amb la burgesia catalana.

L’estat espanyol, com a instrument de dominació de classe, no dubta a posar la policia (espanyola i catalana) i jutges al servei de la desacreditada imatge de la monarquia i del seu titular. El poder repressiu de l’estat defensant les seves institucions per seguir mantenint la dictadura del capital; aquesta és la veritable lliçó.

Des del PCPC mostrem la nostra solidaritat amb els 5 companys i companyes i, alhora que reivindiquem que el veritable dret a l’autodeterminació i a la independència només es podrà exercir en el procés de la lluita revolucionària contra el capitalisme concretat en la construcció d’una República Socialista de caràcter confederal, cridem a organitzar-nos i lluitar contra la repressió de l’estat i en defensa de la llibertat d’expressió.

Partit Comunista del Poble de Catalunya