Davant la convocatòria electoral del 27S

Davant la convocatòria electoral del 27S

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, considera que la convocatòria pel President de la Generalitat d’eleccions autonòmiques anticipades, correspon a l’accentuació de la pugna entre la burgesia catalana i la central per la posició que ha de tenir la primera a les estructures de l’imperialisme europeu i atlantista.

Independentment que es vulguin definir aquestes eleccions com a plebiscitàries o autonòmiques, a aquestes eleccions es presenten tres sortides a la crisi del capitalisme espanyol i català.

1. La sortida independentista, que pretén incorporar Catalunya a les estructures imperialistes de la UE i l’OTAN.

2. La sortida unionista, que amb reforma constitucional federalista o amb un projecte centralista reaccionari, pretén mantenir l’actual estatus quo d’un Estat espanyol plenament incorporat a la UE i l’OTAN.

3. La sortida de l’oportunisme, que pretén sembrar la il·lusió d’un capitalisme i una UE humana capaç de conciliar els interessos de capital i treball. Això, en el cas català, es presenta amb l’oferta d’una República catalana dins d’una Espanya refundada en un procés constituent.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya diu NO.

No a una Catalunya sotmesa a la UE i a l’OTAN, convertida en l’Israel de la Mediterrània sudoccidental.

No a l’Espanya sotmesa a la UE i a l’OTAN, convertida en la base militar de l’AFRICOM.

No a les mentides de l’oportunisme de capitalismes humans fruit de processos de refundació de l’Estat burgès.

Un anàlisi científic de la realitat del nostre país, basat en el materialisme històric i dialèctic, ha permès als i les comunistes de Catalunya analitzar i definir amb claredat els interessos de classe que confronten projectes a Catalunya. Cap d’ells correspon als de la classe obrera i capes populars catalanes.

La crisi del capitalisme, de caràcter estructural, s’ha convertit a l’Estat espanyol en una crisi a la cúspide, a la superestructura política, que s’intenta superar amb el que s’ha definit com a segona transició. A Catalunya s’intenta trobar una sortida amb el “procés sobiranista”, que no és altra cosa, que la incorporació directa de la burgesia catalana a les estructures del pol imperialista europeu, representat per la UE.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, com a Partit de classe d’àmbit nacional, considera que la classe obrera i les capes populars catalanes no es poden posar darrera bandera aliena. La contradicció entre capital i treball no es resoldrà darrera el projecte de cap burgesia, la classe obrera res té a guanyar a la UE i a l’OTAN, i com s’ha demostrat a Grècia, seguir la melodia que surt de la flauta de l’oportunisme, només ens conduirà de nou a l’atzucac de la UE i l’OTAN.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya proposa a la classe obrera i capes populars de Catalunya iniciar un procés de rearmament i reorganització de les nostres forces entorn un programa revolucionari de construcció del Socialisme-Comunisme.

Perquè el capitalisme res té per oferir als treballadors i les treballadores. Perquè la Unió Europea només ens pot oferir explotació, precarietat i repressió. Per que l’OTAN només ofereix guerres i genocidis.

Catalunya, la seva classe obrera i el conjunt de sectors populars, només pot trobar la llibertat transitant el camí del Socialisme, del Poder Obrer i Popular. Cap projecte, centralista o independentista, que s’insereixi dins de la UE i l’OTAN pot representar un avenç per a la nostra classe.

Per això el PCPC afrontarà aquestes eleccions demanant el vot nul, per la sortida del’€, l’UE i l’OTAN. Per la construcció revolucionària del Socialisme-Comunisme.

Ni una nova constitució burgesa catalana, ni un procés constituent espanyol de refundació del capitalisme, ni una sortida reaccionària centralista espanyola, son respostes als interessos de la classe obrera dels Pobles d’Espanya, ni per suposat de la de Catalunya.

Especialment preocupant és la possibilitat d’una sortida reaccionària per part de l’Estat espanyol, que atempti contra l’autonomia catalana. Aquesta sortida només trobarà l’oposició frontal de la immensa majoria del poble català.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya ha defensat, defensa i defensarà el dret irrenunciable a l’autodeterminació de Catalunya, inclosa la seva independència. Però el PCPC mai serà còmplice d’uns nous Pactes de la Moncloa, ni d’uns hipotètics Pactes de Sant Jaume que només serviran per perpetuar i aguditzar l’explotació de la classe obrera.

Cridem als sectors més conscients i combatius de la nostra classe a no deixar-se arrossegar pels cants de sirena de la burgesia i a organitzar-se per bastir les estructures del Poder Obrer i Popular i en especial per enfortir el Partit Comunista.

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Central
Barcelona, 3 d’agost de 2015