Davant la continuació de la vaga a Panrico Santa Perpètua

Davant la continuació de la vaga a Panrico Santa Perpètua

Davant la decisió de l’assemblea de treballadors i treballadores de seguir amb la vaga indefinida a Panrico, el PCPC manifesta:

  1. Que l’indiscutible resultat de la votació és una mostra de la determinació i l’elevada consciència de classe de la majoria dels treballadors i treballadores de la planta. Votació on més d’un 60% dels treballadors i treballadores de Panrico a Santa Perpètua han decidit no cedir a les amenaces, xantatges i coaccions per part de la direcció de l’empresa, la Generalitat de Catalunya i les cúpules sindicals.
  2. Que després de 7 mesos de vaga indefinida, els companys i companyes necessiten el màxim de suport, econòmic, material i moral. El PCPC es compromet a intensificar la seva campanya de suport en tots els fronts i fa una crida al conjunt de la classe obrera a seguir recolzant, i si és possible augmentar, la solidaritat amb la lluita dels companys i companyes de Panrico.
  3. Que l’empresa, en mans de l’empresa nord-americana Oaktree, intenta aplicar mesures gangsterils per tal de trencar la vaga i dividir als i les treballadores. L’única pretensió del capital nord-americà és trossejar i vendre l’empresa i les seves marques, operació que li representarà multimilionaris beneficis que seran ràpidament expatriats, deixant un rastre d’atur, precarització i pobresa.
  4. Que la Generalitat de Catalunya, i concretament el Conseller Felip Puig, estan a les ordres del capital bastard nord-americà.La Generalitat de Catalunya ha estat en tot moment al servei de la Patronal i és responsable de la vergonyosa sentència política de l’Audiència Nacional i de protegir les nombroses il·legalitats i vulneracions del dret a vaga per part de l’empresa.
  5. Que les cúpules sindicals han intentat acabar amb la vaga dels treballadors i treballadores des dels seus inicis. Desconeixem els obscurs interessos que provoquen aquestes polítiques sindicals anti obreres, però ens consta com, des d’almenys el mes de desembre, intenten trobar “una sortida digna a la vaga”. Digne per a qui? Ens preguntem. Les polítiques de pacte i conciliació només han portat misèria i pèrdua de drets a la classe obrera, i per tant, cal treballar per la unitat sindical en base a la recuperació d’un autèntic sindicalisme de classe i per la base, recuperant l’esperit fundacional de les Comissions Obreres.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya sempre ha defensat i defensarà a l’assemblea de treballadors i treballadores com a l’única i legítima expressió de la voluntat dels treballadors i treballadores. Ells i elles tenen el futur a les seves mans, és l’assemblea de treballadors la que decideix.

Els i les comunistes denunciem que l’acció concertada i vertical d’empresa, Govern i cúpules sindicals pactistes ens porta de nou a temps passats i sinistres.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya recolza incondicionalment als treballadors i treballadores de Panrico, i fem una crida a mantenir la unitat dels treballadors i treballadores i a desenvolupar un treball sindical de classe i unitari.

Visca l’heroica lluita dels treballadors i treballadores de Panrico a Santa Perpètua!
La lluita de Panrico és la lluita de tota la classe obrera!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona, 27 de maig de 2014