Davant la coalició electoral a Santa Coloma de Gramenet

Davant la coalició electoral a Santa Coloma de Gramenet

Comunicat del PCPC sobre la desvinculació del grup de partits que intenta crear a Santa Coloma de Gramenet una coalició electoral, per a les properes eleccions municipals i que van ser convocats pel moviment “Procés Constituent”, impulsats per Arcadi Oliveres i la religiosa Teresa Forcades

El PCPC sempre ha estat obert a reunir-se amb les diferents forces polítiques que constitueixen el panorama polític català. Entenent aquest exercici com un exemple de voluntat de diàleg i buscant la unitat d’acció.

En els últims mesos hem participat en diferents discussions sobre la proposta per a la política municipal de la nostra ciutat, i conegut el resultat dels debats, ens retirem per estar en desacord amb la política que desenvolupen aquests grups i desitgem expressar el següent:

  1. No estem d’acord amb el plantejament populista d’aquestes organitzacions, que proposen la suspensió dels partits polítics.
  2. Estem en desacord amb aquestes formacions perquè tenen posicions reformistes i no es fonamenten en la lluita de classe per a la defensa de la classe obrera i les capes populars.
  3. No podem treballar políticament amb organitzacions polítiques com IC que han estat participant en gairebé en tots els governs municipals de la ciutat i han mirat a una altra banda quan es tractava de fer una oposició radical, podem posar com exemple el “cas pretòria”! Que fins que no van actuar els jutges, ells com tots els grups polítics de l’ajuntament van mirar a una altra banda i van deixar que l’alcalde del PSC, Bartomeu Muñoz, i tots els corruptes, fessin i desfessin al seu gust.
  4. No compartim les seves posicions independentistes, perquè aquests ho enmarquen en un context burgès, i la burgesia representada per CiU mai defensarà una independència que beneficiï la majoria del poble, a la classe obrera i popular. La burgesia catalana és igual de reaccionaria que la burgesia espanyola, estan aplicant a Catalunya la mateixa política que el govern del PP a Espanya. Els i les comunistes lluitem per una República Socialista de caràcter confederal, únic model garant del dret d’autodeterminació del poble català; som internacionalistes estem per la sortida de la UE i de l’OTAN. Instruments repressors a favor dels monopolis a Europa i el món, i contra la classe obrera i els pobles que decideixen lliurement el sistema pel qual  volen ser governats.
  5. El nostre compromís és amb  aquells que estiguin per la lluita contra el capital, i per una transformació real de la societat amb la classe obrera i els sectors populars, contra l’oligarquia parasitària i la seva dictadura del capital; per la creació d’un Front Obrer i Popular cap el Socialisme que aconsegueixi construir un nou sistema on no hi hagi ni explotats ni explotadors; cap a una societat de persones lliures i iguals.

Els i les comunistes no renunciem a presentar-nos tal com som i amb la nostra pròpia identitat en totes les lluites i eleccions en qualsevol lloc sempre estarem per lluitar pel socialisme i la llibertat.

Pel Front obrer i popular!

Comitè local del PCPC de Santa Coloma de Gramenet