Davant els resultats a Catalunya de les eleccions espanyoles del 2015

Davant els resultats a Catalunya de les eleccions espanyoles del 2015

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, coneguts els resultats electorals, considera en primer lloc que el resultat consolida a Catalunya l’opció de regeneració del capitalisme espanyol coneguda com a “segona transició”, i que a Catalunya l’encapçala la nova socialdemocràcia. En segon lloc, aquests resultats electorals reafirmen amb claredat la voluntat majoritària de l’electorat entorn el que s’ha anomenat el dret a decidir.

La correlació de forces a la lluita de classes no ha canviat. Tanquem aquest cicle electoral amb la possibilitat de noves eleccions catalanes i espanyoles. El capitalisme es veu en dificultats de generar consensos polítics amplis, però això no vol dir incapacitat per seguir aprofundint en la sortida explotadora i reaccionària a la crisi del sistema.

La nova socialdemocràcia guanyadora de les eleccions és incapaç de prendre una posició de confrontació amb el capitalisme. Aquesta incapacitat li porta a acceptar, per activa o passiva, amb més o menys eufemismes, el marc imperialista europeu. És a dir, la pertinença de l’Estat espanyol i Catalunya a l’OTAN i la UE. Aquesta subordinació a l’imperialisme és la “prova del cotó fluix” sobre el seu veritable caràcter i sobre allò que en podem esperar.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya ha aconseguit els millors resultats electorals de la seva curta història. Els quasi 7.000 vots al Congrés i els més de 39.500 vots al senat, son realment uns bons resultats. Igualment ens és molt satisfactòria la important contribució dels i les comunistes de Catalunya al conjunt dels resultats del PCPE a la resta de l’Estat.

Però no ens autoenganyem, les eleccions dins el sistema democràtic-burgès tenen la funció de garantir que sempre guanyi la banca. Mai hi haurà conquesta del poder per part de la classe obrera per la via electoral. Les eleccions ens permeten mesurar, fer campanya i han de contribuir al creixement del Partit. La participació dels i les comunistes a les institucions de l’Estat burgès haurà de servir per confrontar amb el capitalisme i portar la veu de la classe obrera a les institucions de l’enemic de classe.

La nostra campanya electoral ha servit per enfortir el Partit. Avui tenim un Partit més fort i més gran. I això és el que realment ens ha d’importar, molt més que tenir uns vots més o menys.

El Comitè Executiu del PCPC vol felicitar al conjunt de la militància que s’ha implicat en una campanya amb molt pocs recursos.

Volem agrair als companys de lluita que han fet la passa de participar a les nostres llistes. Companys i companyes del moviment sindical de classe, del moviment popular, de la lluita contra els desnonaments o de la solidaritat internacionalista.

Volem donar les gràcies als milers de treballadors i treballadores que amb la seva signatura han permès que ens presentem a les eleccions.

I volem manifestar el reconeixement a la militància veterana, forjada en la clandestinitat de la lluita antifranquista, defensora dels principis del marxisme-leninisme contra l’eurocomunisme i el revisionisme, aquella militància que es va mantenir ferma a l’època de la contra-revolució a la URSS. Camarades que mai s’han rendit, i que participen de forma activa i militant a les campanyes del Partit.

Per últim, animem a aquells que s’han apropat al Partit Comunista a formar part activa i militant de la lluita pel Socialisme-Comunisme.

Visca la lluita de la classe obrera!
Visca el Partit Comunista!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona 21 de desembre de 2015