Davant els gravíssims fets que estan succeint al barri Besòs (barri compartit per Sant Adrià i Barcelona)

Davant els gravíssims fets que estan succeint al barri Besòs (barri compartit per Sant Adrià i Barcelona)

La cèl·lula Salvador Guinot del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) vol manifestar el següent:

L’actual degradació a tots els àmbits (econòmic, cultural, social,…) dels barris obrers, ben visible al barri Besòs, demostra la total i absoluta decadència del sistema capitalista, i confirma el que els comunistes, part activa i imprescindible a les lluites obreres i populars del nostres Districte, venim repetint per activa i per passiva: o ens organitzem coma classe per prendre el Poder o vindrà la barbàrie.

Barbàrie que es mostra en aquestes dates en la fredor de les dades estadístiques del Besòs: 60% d’atur del jovent; 55% atur adult; milers de talls de subministres bàsics; desenes i desenes de desnonaments; milers de persones que recorren a l’Assistència Social…racisme i xenofòbia que cada cop es mostren més cruament…degradació i economia submergida, atur, misèria i pobresa. Enfrontaments entre treballadors que només beneficien el gran capital.

Barbàrie que es mostra en les màfies que ocupen pisos i els relloguen, aprofitant-se d’una situació de misèria extrema de grans capes de la majoria treballadora.

Barbàrie en la inacció dels instruments democràtics i popular que sempre han estat un puntal dels barris obrers per la seva lluita social: les Associacions de Veïns i Veïnes, avui totalment inoperants, corruptes i clientelars. Al Barri Besòs de Barcelona, la lluita del darrer any dels Moviments Populars que cerquen la recuperació pel barri de l’AVV Besòs, la rotunda oposició de la Junta heretada del PSC a obrir portes a la participació veïnal per lluitar contra tota la misèria i putrefacció abans descrita, desnonaments i talls de serveis inclosos, amb la complicitat insultant de la “nova política” representada per Guanyem, ens mostra com res ha canviat perquè tot segueixi igual. Han canviat la façana però l’edifici és el mateix.

Barbàrie en la inacció municipal, en un Ajuntament que no té res de progressista als nostres barris de Sant Martí: impedeix la participació als moviments socials, impedeix la participació a les entitats veïnals, tracta d’impedir les iniciatives veïnals que trenquen amb la dinàmica capitalista des de l’òptica de classe.

La cèl·lula Salvador Guinot fa una crida als treballadors i treballadores de Sant Martí a organitzar-se, a enfortir el Moviment Popular als nostres barris, a recuperar les entitats veïnals amb l’objectiu d’acabar amb la societat capitalista, que ja només ens pot oferir misèria, por, foscor i barbàrie.

Districte de Sant Martí, 10/11/15