Davant del posicionament del PDECAT (CDC) d’integració de Catalunya a l’OTAN i la UE

Davant del posicionament del PDECAT (CDC) d’integració de Catalunya a l’OTAN i la UE

prev4

Davant l’Aniversari del naixement de l’Organització Terrorista de l’Atlàntic Nord:
Fora l’OTAN! OTAN NO, BASES FORA!

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) vol mostrar el seu posicionament davant les darreres notícies que surten a la llum pública en relació al futur del “Procés Sobiranista”. Notícies que van caient amb comptagotes, i que es fan paleses només quan aquest camí es va configurant en un cert grau de maduresa.

Darrerament, a les filtracions per excés d’eufòria del jutge i polític d’ERC Santi Vidal, s’han d’afegir les d’altes instàncies del PDECAT, on es corrobora la tesi de l’anterior: Catalunya serà una peça més de l’OTAN i de la UE. Un escenari del qual ja comença a obrir-se el teló.

El teló de les essències, el teló de l’ésser, com es diria a la filosofia metafísica. L’ésser és el paper que la fracció, la part de l’oligarquia catalana que dirigeix el procés en aliança amb altres sector burgesos i petitburgesos, ens reserven en un hipotètic escenari de ruptura amb l’Estat Espanyol.

Un escenari farcit d’elements destinats a mantenir l’opressió i explotació de la classe treballadora catalana i estrangera, com es correspon als desitjos i esperances bolcades a col·laborar activament  i de forma integrada amb l’exèrcit propi professional al mandat del Comandament General de l’OTAN. És a dir: el futur exèrcit burgés català, defensor i garant de l’Estat burgés català, destinat a oprimir i, per tant, mantenir la dominació d’una classe sobre l’altre (burgesia vs. treballadors) no només es reserva aquest paper, sinó que vol participar de forma efectiva a les missions imperialistes que exerceixi l’OTAN.

Una idea que ja visualitzava el Santi Vidal, forçat a dimitir de senador per bocamoll, quan pomposament i sense rubor afirmava solemnement als actes de l’ANC de Granollers: “tindrem una base militar i fabricarem helicòpters a Catalunya per intervenir activament a tasques humanitàries de l’OTAN”. A aquestes indignes afirmacions, s’afegeix l’actual font de controvèrsia del PDECAT quan afirma que “tindrem exèrcit propi dins l’OTAN, professional i integrat”. Un simple cop d’ull a l’hemeroteca ens mostren com ja des de l’inici del procés, tots els moviments, declaracions i intencions dels promotors d’aquesta catarsi nacionalista burgesa (PDECAT, ERC i els seus satèl·lits: ANC, Òmnium, AMI, Súmate…) van dirigits a dues idees força: OTAN i UE.

Formar part de la cadena imperialista, intervenir el conflictes imperialistes per obtenir part del fruit del botí del saqueig i la rapinya és el trist destí al qual volen conduir al poble català, majoritàriament treballador i per tant, allunyat per naturalesa de les intencions d’espoli, saqueig, rapinya, bombardejos, assassinats i crims, que és l’únic que pot oferir l’OTAN al món. Uns saquejos com el de Líbia, Iugoslàvia, Grenada, Panamà…Unes guerres iniciades i inacabades que s’eternitzen: Afganistan, Síria, Iraq…d’aquesta última, a la seva darrera fase, es compleixen 14 anys. 14 d’anys d’agressió, de caos, de salvatjades, d’acarnissament! 600.000 morts, runes i devastació; milions de desplaçats i centenars de milers de persones que pateixen malalties radioactives.

Aquesta és l’OTAN: L’Organització Terrorista de l’Atlàntic Nord, on ens volen ficar els patriotes sobiranistes que lluiten per la independència i sobirania del país.

La independència, relativa, potser si la tindrem. Una independència limitada, sense sobirania real, ja que estarà dictada aquesta per la Dictadura del Capital Monopolista europeu. Les lleis i normatives europees venen donades per organismes aliens a la Generalitat; per tant, independència no real i sense sobirania.

Per altra banda, la dependència als mandats de l’OTAN, de moment el braç armat de la UE, obliga a una sèrie d’aliances que ens mostren contradiccions profundes inherents a la decisió d’una part majoritària de l’oligarquia i els seus aliats burgesos i petitburgesos: aliances amb Israel, Aràbia Saudita, Marroc, Qatar, Emirats Àrabs, el govern filo feixista d’Ucraïna…països no ja antidemocràtics (entesa com a democràcia burgesa), sinó obertament explotadors i opressors d’altres pobles com el palestí, el sahrauí o el Donbass…com es pot defensar la independència d’Espanya i alhora ser còmplice i coautor de l’opressió i explotació d’altres pobles?

Perquè l’objectiu, evidentment, és ser part de la cadena imperialista, és formar part d’un projecte d’explotació i dominació, és ser part del projecte del gran capital monopolista. Molt lluny, per tant, de les legítimes i justes aspiracions de la classe obrera. Totalment oposades.

Els i les comunistes del PCPC afirmem en aquests moments difícils que l’única sortida pròpia de la classe obrera catalana, en relació i fraternitat amb la classe obrera de l’Estat, és la lliure autodeterminació del nostre poble sota la nostra pròpia direcció com a classe: que això passa per un procés d’acumulació de forces per assolir la IIIª República, Socialista i de Caràcter Confederal; que ni la classe obrera catalana ni espanyola han de romandre ni un minut, ni un segon, ni una dècima de segon més ni a l’OTAN ni a la Unió Europea ni al Fons Monetari Internacional i el seu germà, el Banc Mundial, titelles de l’imperialisme nord-americà.

Al seu lloc, Catalunya i l’Estat han de formar part dels països no alineats i fomentar l’Internacionalisme Proletari i la cultura obrera de la Pau.

Els comunistes volem sobirania. Evidentment, la de la classe obrera, la que ens atorga l’Estat Obrer, l’Estat Socialista en transició al Comunisme.

Acabem fent una crida a la classe treballadora a participar de les mobilitzacions previstes coincidint amb l’Aniversari de l’OTAN, convocades per la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN, de la qual som cofundadors, començant per la del proper 1 d’abril a les 17h a Plaça Catalunya.

PER UNA CATALUNYA NO ALINEADA AMB L’IMPERIALISME!
MAI MÉS OTAN, MAI MÉS GUERRES IMPERIALISTES!
NO VOLEM OTAN NI A CATALUNYA, NI ESPANYA, NI ENLLOC!
NI OTAN, NI UE, NI FMI!

Partit Comunista del Poble de Catalunya