Darreres activitats del Partit

Darreres activitats del Partit

Solidaritat amb Palestina i Cuba

CRÒNICA ACTE EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ

El propassat 22 d´Abril de 2022  la Comunitat Palestina i altres entitats es van concentrar davant de la Delegació de Govern a Barcelona per denunciar l´ocupació del règim sionista d´Israel en territori palestí. El PCPC vam estar presents a la cita solidaritzant-nos un cop més contra la complicitat dels governs, partits, poder econòmic i mitjans de comunicació amb l´estat genocida d´Israel. Els manifestants van donar proclames també a favor del boicot d´Israel per tal d´aturar l´apartheid i la neteja ètnica.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ja portem anys denunciant que sectors propers al govern de la Generalitat que neguen el dret internacional al donar un suport total a l´entitat feixista d´Israel que forma part de l´estructura funcional de l´imperialisme en aquella zona negant el retorn a milions de palestins refugiats en altres països i els que viuen sota un règim d’apartheid a Cisjordània i la Franja de Gaza. Palestins que són els veritables habitants de tot el territori, avui ocupat per una entitat artificial, en la que els seus habitants no tenen la més mínima relació amb aquell territori. 

Malauradament a Catalunya, al llarg de molts anys, el suport a Israel ha estat una constant dels poders polítics, econòmics, grans mitjans de comunicació, noms com Miquel Sellarès, director general de seguretat ciutadana de la Generalitat de Catalunya de 1983 a 1984, periodistes com Pilar Rahola, els governs de la Generalitat de Catalunya, etc no han perdut mai l’oportunitat de demostrar la seva fascinació per aquesta entitat sionista i, per tant, s’han posicionat sempre en contra del dret a l’autodeterminació del poble palestí. Només cal recordar la felicitació del president Puigdemont pel 70 aniversari de la creació de “l’estat” d’Israel així com l’entrevista del president Torra en la televisió pública d’Israel, proclamant la seva admiració per l’entitat sionista. Sembla que el dret a l’autodeterminació no és per tots els pobles. Malauradament, a l’estat espanyol també trobem persones que al davant d’institucions, com és el cas de Manuela Carmena, alcaldesa de Madrid de 2015 a 2019, va donar les claus d’or al president d’Israel en una visita que va fer a Madrid el novembre de 2017. 

Sense oblidar les estretes relacions del cos dels Mossos d’Esquadra amb el Mossad israelià i els convenis de col·laboració entre universitats de Catalunya amb centres acadèmics d’Israel. També els grans acords comercials amb empreses catalanes i israelianes. 

Des del PCPC volem manifestar el nostre suport al poble palestí que lluita pel seu dret irrenunciable de poder viure en la seva terra i el nostre ferm rebuig al règim feixista d’Israel en el seu intent d’exterminar a tot un poble emprant la guerra, els atacs terroristes, la violència dels colons israelians amb la connivència del govern d’aquell país. Evidentment, també denunciem el suport de l’imperialisme mundial, encapçalat per la primera potència imperialista, els EUA i també per l’imperialisme de la Unió Europea que juga un gran paper en voler blanquejar el règim sionista com si fos un país democràtic. 

En aquesta lluita el PCPC manifestem el nostre total suport al Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, organització revolucionaria, marxista-leninista i compromesa amb la construcció d’una Palestina lliure, unificada, laica i democràtica així com una organització compromesa amb el retorn de tots els refugiats a Palestina.  

VISCA LA LLUITA DEL POBLE DE PALESTINA!
VISCA EL SOCIALISME!

CRÒNICA DE LA CONCENTRACIÓ EN SOLIDARITAT AMB LA REVOLUCIÓ CUBANA. 8.5.2022

Davant del setge permanent que està patint el consolat de Cuba de Barcelona des de fa més d´un any amb constants amenaces contra el seu cos diplomàtic, el PCPC juntament amb altres companys/es de la solidaritat amb Cuba vam sortir a concentrar-nos el propassat 8 de maig davant la cita dels sectors ultradretans i un petit de contrarevolucionaris cubans de Barcelona davant de la seu del Parlament Europeu per atacar els acords de Cuba amb la Unió Europea. Acabat el seu parlament van decidir anar al consolat de Cuba on es van trobar amb els amics de la Revolució Cubana que els va rebre al crit de ” Gusanos, fuera Mercenarios ” i ” Abajo el Bloqueo “. Durant la concentració un element de la gusanera cubana va intentar agredir als qui estavem custodiant el consolat.

El PCPC denunciem que es segueixi permetent les manifestacions d´aquests elements contrarevolucionaris que amb falses proclames de ” Patria o vida ” són  còmplices de terrorisme donant suport al bloqueig assassí imposat pel govern dels EEUU des de 1960 i donant suport a la mafia cubanoamericana de Miami que tan mal amb fet amb vides humanes (més de 3000), ferits i pèrdues materials milionàries que perjudiquen greument el benestar del poble cubà. La gusanera es mou a cop de dolar i que amb falses proclames de llibertat intenten confondre al poble. Exigim al Govern de la Generalitat que prohibeixi aquest tipus de concentracions intolerables que no tenen res a veure amb la llibertat d´expresió doncs estan amenaçant de mort constantment al cos diplomàtic. 

          ABAIX EL BLOQUEIG I LA GUSANERA !!

          VISCA LA REVOLUCIÓ CUBANA !!CUBA VIVE !!!
#VamosconTodo
#SumateconCuba