Crònica xerrada “Dos pobles contra l’imperialisme: Corea i Palestina”

Crònica xerrada “Dos pobles contra l’imperialisme: Corea i Palestina”

   

El passat dimarts vam celebrar a Tarragona la xerrada “Dos pobles contra l’imperialisme: Corea i Palestina”.

L’acte el va presentar Sisco García, anterior Secretari General i membre del CC del PCPC. Va fer un breu anàlisi de la situació internacional i dels conflictes provocats per l’imperialisme. A més va recordar la recent creació del Front Antiimperialista i la necessitat de construir un potent moviment de solidaritat internacionalista que rebutgi i confonti frontalment, contra les guerres provocades per la rapinya dels recursos.

Seguidament va ser el torn d’Alejandro Cao de Benós, delegat Oficial d’Assumptes Culturals a l’Exterior de la RPDC i president de la KFA. Va recordar que la RPDC ha donat suport a Palestina desde 1966, la RPDC és membre del Moviment de Països No Alineats. També ha denunciat la proclamació de Jerusalem com a capital d’Israel, la RPDC ha donat suport a molts altres pobles per la seva independència i contra l’imperialisme com Angola, Moçambic, la RASD, etc…

A més va comentar altres assumptes d’actualitat com la celebració del JJ.OO d’hivern a la ciutat Pyeongchang on hi haurà una delegació conjunta per primera vegada, les reaccions a aquestes converses dels EE.UU o el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or a la ciutat de Girona amb la participació d’artistes nord-coreans que tindrà lloc aquest mes de Febrer.

Després va intervenir Fayed Badawi representant a Europa del FPLP. Va fer un bon resum de la situació de Palestina: les causes històriques del conflicte, la colonització d’Israel, del problema dels refugiats i dels presoners palestins, de la lluita del FPLP.

A més d’altres temes d’interés del món àrab, guerres de l’imperialisme a l’Àfrica i Orient Mitjà, el terrorisme o la situació del poble kurd.

Per finalitzar hi va haver un interessant debat amb les diferents preguntes dels assistents.

PCPC Tarragona- Cèl.lula Numen Mestre