Crònica Festa d’Octubre

Crònica Festa d’Octubre

Dissabte dia 24 es va celebrar la Festa d’Octubre del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC).

La sala d’actes es va omplir durant la jornada de gom a gom de camarades i simpatitzants del PCPC i la seva Joventut. Uns actes que van començar amb un dinar popular amb gran assistència i van continuar amb l’acte polític.

El camarada Secretari General del PCPC Enric Lloret, juntament amb el Responsable d’Organització, Ramón Vidal, van fer entrega dels carnets als nous militants del PCPC i la Joventut. Un bon grapat de nous ingressos, que després de la premilitància, han decidit incorporar-se a les files de les organitzacions comunistes. Així mateix, en aquest emotiu acte, s’ha donat a conèixer l’existència de nous premilitants interessats en participar del projecte revolucionari per Catalunya en consonància amb la resta de pobles de l’Estat.

Així, el conjunt dels assistents va ser informat de la creació de noves cèl·lules al Vallès Oriental i Occidental, Blanes i Castelldefels- Baix Llobregat. Tanmateix, s’han reforçat d’altres, com Badalona, Barcelona, Bages i Tarragona. Existeixen nous companys i companyes de les 4 províncies catalanes premilitant i d’altres interessats en nosaltres.

El creixement qualitatiu i quantitatiu ens permet situar en millors condicions la proposta comunista. Una proposta obertament revolucionària que pretén organitzar el nou 1917 que ha de subvertir l’ordre burgés imperant. Una opció, que en paraules del camarada Secretari General, és absolutament vital per la classe obrera, que patim la crisi estructural capitalista en totes les seves formes i magnituds, i en la que no es gens descartable que tornem a la foscor feixista. El creixement constant als darreres temps no es gratuït: el partit participa i promou, cada cop més i millor, el treball constant als fronts de masses. Enric Lloret va fer un petit repàs de les tasques que es realitzen a múltiples fronts: antidesnonaments, marees pensionistes, antiimperialisme, moviment republicà, treball al moviment obrer i veïnal…que ens han d’ajudar a conformar a la llarga el Front Obrer i Popular al Socialisme quan l’augment de la consciència ens permeti seguir donant les passes necessàries. Va remarcar la necessitat de la Vaga General obertament política com a pas necessari.

Lloret es va referir també a la Revolució Socialista d’Octubre -que dona nom a la Festa del PCPC- com un far de colossals magnituds.

Posteriorment, es va donar la paraula al camarada Yuri Pérez, del PCPE, partit germà del PCPC a la resta de l’Estat, on es va saludar l’activitat i es va realitzar un repàs de l’actualitat i les relacions gens contradictòries de Catalunya i Espanya, on el projecte comunista és clar: la República Socialista de caràcter confederal que garanteixi la convivència orgànica i harmoniosa dels pobles que componen l’Estat alhora que també així es garanteix el lliure dret democràtic d’autodeterminació.

El camarada Fayed Badawi, del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (FPAP) i el company Manibal Sarkis, de la Comunitat Siriana a Catalunya, ens van explicar l’actualitat del món àrab des de la perspectiva de les lluites contra les agressions imperialistes a Orient Mitja en una doble vessant: antiimperialista i classista. Brillants i pedagògiques van ser ambdues explicacions, farcides d’arguments que ens portaven al crit dels pobles del món àrab contra l’imperialisme, augurant un nou Stalingrad per l’imperi als pobles del Iemen i Síria. Els dos ponents van respondre les preguntes del públic, reafirmant la necessitat del boicot a Israel l’estat artificial creat per l’imperialisme britànic i nord-americà, i cridant a reforçar les estructures antiimperialistes on el PCPC hi treballa per tal de practicar l’internacionalisme proletari i paral·lelament, lluitar des de casa nostra contra la nostra permanència a l’OTAN i la UE.

També cal ressenyar que vam rebre les salutacions del Consolat de Cuba. Vam informar també dels importants treballs que desenvolupen comunistes del PCPC que van participar a la recent trobada a Brussel·les de la Xarxa Europea de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista i a la Trobada de la immigració cubana europea contra el bloqueig.

Vam fer públic una vegada més el nostre total suport als camarades del PC de Polònia presents, que pateixen la repressió política al reaccionari país europeu, acordant amb ells noves accions solidàries arreu del territori català en defensa dels seus drets legítims. Vam rebre el seu emocionat agraïment, fent seu el nostre crit de “No passaran!”.

Finalment vam gaudir d’una bona tarda de música i refrigeri.

Àrea de Moviment Popular del PCPC

24-11-2018