Crònica dissabte 25 de Febrer

Crònica dissabte 25 de Febrer

PCPC4 PCPC6

Dissabte 25 de febrer, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va presentar la campanya central del 2017, anomenada del “per què?”.

Una denúncia des de la òptica marxista, des dels posicionaments revolucionaris, cercant el “per què?” dels problemes que pateixen diàriament els treballadors i treballadores de Catalunya.

“Per què?” ens roben l’habitatge bancs i/o immobiliàries, ens desnonen i ens deixen al carrer sense llar però amb deutes de per vida. “Per què?” es privatitza la sanitat, l’educació,…”Per què?” els serveis bàsics, els de primera necessitat, es troben en mans privades, sent un negoci en comptes d’un bé comú.

“Per què?” formem part de l’OTAN, de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional? “Per què?” suportem la monarquia? “Per què?” els treballadors i treballadores no som propietaris dels mitjans de producció?

La campanya es centra en 8 temes d’importància cabdal. 8 temes candents entre els treballadors i treballadores.

La visió comunista, que sorgeix des del marxisme, que dóna palesa a les explicacions dels temes interrogats. 8 respostes que ens apropen al coneixement del per què? de tot plegat, i assenyalen, sense cap mena de dubte, al capitalisme com el causant de tanta injustícia. S’anima al lector-seguidor de la campanya a organitzar-se amb el partit de la classe obrera: el PCPC.

Posteriorment es va fer un acte polític, amb una sala d’actes del centre cívic Can Mariner plena a rebentar.

Intervingueren els camarades Julio Díaz (Organització del PCPE, partit germà del PCPC), el qual ens va explicar la situació de la classe treballadora arreu l’Estat, l’organització del Partit Comunista i la necessitat de prendre partit; Àlex de la Fuente (Moviment Popular del PCPC), que ens va plasmar les lluites obreres i populars en diferents àmbits en els quals treballa el Partit, on es demostra la correcció de les tesis que defensa el PCPC, la necessitat de la campanya i de desenvolupar i organitzar el treball als fronts de masses amb orientació ideològica de classe (antiimperialisme, república, assemblees populars,…), i en Sisco Garcia, Secretari General del PCPC que ens va explicar el context català de la lluita de classes i les reptes immediats.

Finalment, es va cantar la Internacional i es va realitzar un nombrós dinar popular per ajudar a finançar la campanya.

Partit Comunista del Poble de Catalunya