CRÒNICA D’HOMENATGE DE PHAROS AL CAMARADA JOAN SUREDA

CRÒNICA D’HOMENATGE DE PHAROS AL CAMARADA JOAN SUREDA

El passat 30 de Gener a la Casa de la Solidaritat de Barcelona l’associació cultural Pharos va organitzar un homenatge a Joan Sureda Casamor. L’acte va aplegar a familiars, amics, companys de lluita. Durant l’emotiu acte va haver-hi espai per la música, lectura de poemes del mateix Joan Sureda, testimonis de vivències personals… El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) organització a la qual militava el camarada Sureda va estar present en l’acte amb una delegació encapçalada pel seu Secretari General Enric Lloret. Sisco García Llop (Membre de l’àrea del PCPC) va fer lectura del següent text:

Bona tarda a tots i totes:

Ja ha passat un any des que en Joan ens va deixar. El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) agraeix a l’Associació Cultural Pharos per convidar-nos en aquest emotiu acte d’homenatge d’una persona amb grans qualitats que les va posar al servei de la defensa de la classe obrera i dels pobles.

Com a militant comunista M-L complir amb escreix les diverses tasques com a membre del Comitè Central i com a responsable de l’àrea antiimperialista del PCPC així com del PCPE. Membre actiu en Defensem Cuba, membre del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista, fundador del Comitè Antiimperialista de Catalunya, Plataforma unitària i Popular contra les guerres i l’OTAN. Va elaborar també importants treballs d’estudi i reflexió sobre la Revolució d’Octubre, el pensament del Che i de Fidel, entre d’altres.

Malgrat que la seva malaltia va estar complint el seu compromís revolucionari fins al final participant en diversos actes i reunions poques setmanes abans de deixar-nos.

Són molts els fets que avalen al camarada Sureda com un gran lluitador per les llibertats i els drets dels pobles, contribuint a un món més just i solidari. El camarada Joan ens va deixar una important herència política com a revolucionari i per la seva perseverança en el treball unitari en la solidaritat internacionalista. La seva constància i honestedat són el millor llegat que en deixa als qui mantenim el combat diari contra el sistema d’explotació capitalista.

El PCPC vol transmetre el seu agraïment a la família, amics i companys/es de lluita pel reconeixement d’un mestre entranyable, d’un CAMARADA EN MAJÚSCULA.

Camarada Joan, sempre et recordarem per seguir aprenent.

¡Hasta la victoria siempre!

Barcelona a 28/1/2020

Posteriorment vam llegir dos textos de Lenin i Fidel concloent la nostra intervenció com a PCPC.

En vida de los grandes revolucionarios, las clases opresoras les someten a constantes persecuciones, acogen sus doctrinas con la rabia más salvaje, con el odio más furioso, con la campaña más desenfrenada de mentiras y calumnias. Después de su muerte, se intenta convertirlos en iconos inofensivos, canonizarlos, por decirlo así, rodear sus nombres de una cierta aureola de gloria para “consolar” y engañar a las clases oprimidas, castrando el contenido de su doctrina revolucionaria, mellando su filo revolucionario, envileciéndola.

Lenin

Los demagogos y los políticos de profesión quieren obrar el milagro de estar bien en todo y con todos, engañando necesariamente a todos en todo. Los revolucionarios han de proclamar sus ideas valientemente, definir sus principios y expresar sus intenciones para que nadie se engañe, ni amigos ni enemigos.

Fidel Castro