CRÒNICA DEL PRIMER DE MAIG A OLOT

CRÒNICA DEL PRIMER DE MAIG A OLOT

           

El passat dilluns Primer de Maig, dia de la classe obrera, va tenir lloc als carrers de la ciutat diverses activitats en commemoració d’aquesta diada.

La Comissió organitzadora dels actes composta per CNT, la CUP, PCPC i la PAH va elaborar un pla d’actes basats en anteriors edicions.

A la concentració a les escales de la plaça del doctor Ferrer en la que va ser llegit un comunicat conjunt en el que vam participar les cuatre organitzacions. Va seguir una marxa pels carrers de la ciutat on es van cridar diverses consignes, per acabar finalment a la plaça Colon on després que els assistents poguessin socialitzar i retrobar-se es va fer un dinar popular en el que varen assistir un centenar llarg d’assistents.

Cal remarcar que a Olot, a diferència d’altres localitats catalanes, desde fa molt temps, la burgesia local amb connivència amb el seu poder polític representat en les institucions locals han convertit la festa del Primer de Maig en una festa de mercaders en la que diverses activitats burgeses, com mercadillos, exposicions de vehicles i mercat setmanal, han convertit el dia de la classe obrera en una pantomima.

En aquestes condicions adverses i amb la voluntat de voler recuperar els carrers per retornar la festa de la Classe Obrera a la ciutat i a les seves treballadores i treballadors vam celebrar aquest 1 de Maig.

PCPC Olot