Crònica del miting celebrat a La Porxada

Crònica del miting celebrat a La Porxada

El passat dissabte 11 de juliol el PCPC vam realitzar un míting en el cor de Granollers, on de nou es van tornar a veure banderes roges. Militants del Partit arribat des de diferents contrades com el Bages, Olot, Barcelona i del propi Vallès junt amb granollerins i granollerines que es van acostar a La Porxada, van poder escoltar de viva veu l’anàlisi que els i les comunistes fem de l’actual situació fruit de la pandèmia i de com cal organitzar a la classe treballadora per a fer-hi front i encaminar-nos cap a un sistema molt més just.

En les diferents intervencions, en les que van participar com a ponents militants del Partit al Vallès com la Glòria Marrugat, Raúl Lleida, Alex de la Fuente com a responsable polític d’aquesta cèl·lula i Ramon Vidal com a responsable d’Organització a nivell nacional, i d’altres assistents a l’acte un cop es va deixar el micròfon a disposició de qualsevol assistent a l’acte, van anar encaminades a denunciar com les conseqüències de l’actual crisi, tot i no ser cap novetat per la majoria de la classe treballadora, sí que estan suposant un deteriorament per la seva qualitat de vida i un retrocés en el seus drets.

Es va poder escoltar com la joventut treballadora està condemnada a anar encadenant un contracte temporal rere un altre en un món laboral cada cop més precaritzat que impossibilita la seva emancipació i dificulta el poder viure en un habitatge digne, a més de la dificultat d’accedir a estudis superiors pel seu encariment i com fins i tot un cop es poden cursar no són cap garantia d’accedir a un treball digne.

Un altre sector del que es va parlar com també especialment vulnerable en aquest moment és el de les dones, tenint que fer front tan a la seva tasca laboral, ja sigui en forma de teletreball com presencial, a la vegada que cuidar dels fills i filles en el confinament i tenir cura de la llar, a més de recordar l’augment que aquests mesos ha experimentat la violència masclista.

També es va fer referència a com les grans multinacionals de sectors estratègics com l’electricitat, gas, etc o l’alimentació amb beneficis estratosfèrics tot i la situació econòmica actual i com no dubten en seguir escanyant els seus treballadors i treballadores a la vegada que pressionen junt amb les patronals per seguir aprofundint en la regressió de drets laborals, encaminant-nos cap a un mercat laboral cada cop més flexible en funció dels interessos empresarials.

Vam tenir molt present la lluita que estan duent a terme els treballadors i treballadores de Nissan als que es va fer arribar tot el suport dels i les comunistes.

També es va tenir un rècord pel proper 41è aniversari de la Revolució Sandinista de Nicaragua, un referent al qual tenim en compte a l’hora de construir en el nostre país un nou sistema basat en la justícia social.

Es va donar punt i final al míting encoratjant als veïns i veïnes de Granollers a sortir al carrer, a organitzar-se i formar comitès populars on tothom pugui expressar les seves preocupacions i problemes per poder-hi fer front organitzats com a classe.

PCPC Vallès Occidental i Oriental