Crònica del míting a Lleida

Crònica del míting a Lleida

El propassat diumenge 18 de maig el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) va celebrar a la Plaça del Clot de les Granotes de Lleida un acte polític de suport a la candidatura del PCPE.

Sisco García, membre del CC del PCPC i del PCPE, va expresar que “la proposta de SORTIDA DE L´EURO, LA UE I L´OTAN és la única opció valida per a la classe obrera i els sectors populars“. Des de la nostra entrada a la CEE a l´any 1986 fins avui on ens trobem inserits dins la UE hem anat analitzant les nefastes conseqüències que ha suposat el projecte de l´oligarquia europea per l´economia i els drets socials per al poble treballador.

“Actualment per molt que els mitjans de comunicació del sistema ens parlin de les suposades bondats de la Unió Europea, la realitat és que aquesta suposa un 26 % d´atur, milers de joves emigrant per obtenir treballs de misèria, privatització dels serveis públics, retard en l´edat de jubilació fins als 67 anys, retrocessos brutals en drets laborals i sindicals, milers d´empreses i petits comerços tancats, agressions imperialistes (Iraq, Líbia, Síria..), augment de les campanyes anticomunistes, major repressió contra el poble..No es pot reformar i humanitzar el sistema capitalista, que es basa en unes lleis pròpies on la classe treballadora se l’assigna el paper de classe explotada per la classe burgesa. Menteixen els qui diuen que és possible una Europa Social i de l’Estat del Benestar“.

A les Terres de Lleida les conseqüències de la nostra pertinença a la UE tenen unes característiques especifiques doncs el sector industrial és molt feble, el petit comerç està desapareixent i el sector primari estant rebent les conseqüències de la crisi estructural del capitalisme. Les xifres d´atur a la província de Lleida estan al voltant del 17 % (32 mil aturats/des). En els darrers anys el nombre de pagesos ha disminuit enormement, doncs els preus que reben per la fruita amb prou feines cobreixen les despeses de producció doncs els intermediaris de la fruita es cobren unes abussives comissions i per això els preus al públic dels productes agrícoles s’ha disparat.

La població a les Terres de Ponent s’està envellint a ritme accelerat. La joventut està desapareixent dels pobles –marxa cap a altres països d’Europa a treballar per sous de misèria- i molt especialment a les comarques pirinenques i de l´interior on molts pobles estant quedant buids.

“La Unió Europea significa llibertat pel capital i esclavatge pel treballador. La introducció de l´Euro ha suposat preus més alts, reducció del poder adquisitiu de la majoria obrera i popular, rebaixes de salaris, majors facilitats per als acomiadaments”.

La proposta dels comunistes és la proposta de i per a la classe obrera, que ja van entenent que dins del capitalisme i les seves estructures ho hi ha futur digne.

Finalment Sisco García, va concloure la seva intervenció animant a construir el Front Obrer i Popular pel Socialisme per conquerir el PODER OBRER , el qual avui es concreta en la capacitat de la lluita unitària de la classe obrera per mitjà dels Comitès per a la Unitat Obrera (CUO) i els Comitès Populars. “Si la classe obrera està unida, la classe obrera és invencible però a més atreurà cap a si a sectors que es veuen perjudicats pel capitalisme“.

Posteriorment va intervenir el camarada Ferran Nieto, Sec Gral del PCPC, el qual va referir-se als únics beneficiaris de la crisi del sistema capitalista, és a dir el grapat de milionaris que controla el país a costa de l´empobriment i la misèria de les grans majories, dels treballadors i treballadores. “Els salaris pel nostre treball han baixat violentament. El treball temporal s´imposa com una condemna a les nostres famílies obligades a l´eterna incertesa i a l´eterna coacció, obligant-nos a acceptar qualsevol casa”.

“No podem donar gràcies per les seves engrunes, mentre que un grapat de lladres es queda amb tot, es queda amb el fruit del nostre treball. El capitalisme, el sistema en què uns tenen diners i altres només tenim les nostres mans, el sistema pel qual els que tenen diners es queden amb el fruit del treball dels quals només tenim les nostres mans, aquest sistema, és el responsable del drama social que estem patint“.

“Si nosaltres fem funcionar les màquines, si nosaltres netejem, si nosaltres transportem i distribuïm les mercaderies, si nosaltres portem els comptes i administrem, si nosaltres treballem la terra, si nosaltres ho fem tot…PER QUE ELS NECESSITEM?“

Posteriorment s´ha referit a la lluita heroica dels treballadors i treballadores de Panrico en Vaga des del 12 d´Octubre del 2013. “Només lluitant hi ha camí, i demostra el valor de la solidaritat. Aquesta vaga, malgrat el paper de les cupules sindicals s´ha mantingut pel poder de l´assemblea obrera i pel poder de la solidaritat obrera, milers de treballadors ens hem solidaritzat amb la vaga i hem aportat diners i aliments perquè els companys puguin resistir aquesta vaga. La nostra proposta, independentment del sindicat en el qual lluitem és organitzar Comitès d´Unitat Obrera per superar la divisió sindical i lluitar units i per la base“.

Igualment ha fet un reconeixement de les lluites de les assemblees populars al barri obrer de St.Martí a Barcelona, on els veins i veïnes s´han unit per lluitar contra els desnonaments o els preus abusius del transport o l´atur.

Finalment Ferran Nieto ha dit que “el PCPC demana el vot per a la candidatura comunista, no per electoralisme, no per oportunisme. Demanem un vot conscient contra el sistema, un vot conscient en defensa dels drets que dia a dia el capitalisme i els seus gestors ens treuen. Votem contra la UE ! Votem pel socialisme ! Però votar és una petitíssima expressió del que els i les comunistes demanem. El camí, companys i companyes, l´únic camí, és la lluita, i per lluitar ens hem d´organitzar.Agafem les regnes del nostre destí, no deixem el nostre futur i el dels nostres fills en mans dels qui tenen com a únic objectiu enriquir-se a costa dels treballadors/es“.

PER LA SORTIDA DE LA UE, L´EURO I L´OTAN
VOTA COMUNISTA. VOTA PCPE
TOT PER A LA CLASSE OBRERA!

PCPC-PONENT
Lleida a 18 de maig de 2014

Nota: Abans d´aquest acte un element feixista va estar fent-nos fotos amagat darrera d´un container de brossa i al ser descobert va marxar a tota velocitat quan un dispositiu del PCPC ve fer-li el seguiment. Aquests dies estan apareixent a molts barris de Lleida propaganda -posada al mateix temps en cotxes- de Democracia Nacional i Lleida Identitària.