Crònica del desnonament al carrer Alcalde Fuster de Lleida

Crònica del desnonament al carrer Alcalde Fuster de Lleida

El divendres 9 d’octubre, s’hi ha produït un dels nous exemples de repressió de la dictadura en la qual vivim, la dictadura del capital. Amb l’intent fallit de desnonament el passat dilluns aturat per la PAH de Lleida, els mossos finalment van aconseguir desnonar al Ramon, la Vanessa i el seu pare, com també els animals de la Vanessa.

La primera carrega ocorreguda a les vuit del matí, on els mossos van utilitzar-ne una força desproporcionada per treure diverses companyes de la PAH que es trobaven dintre del portal de l’edifici. Després d’aquesta actuació van procedir a perimetrar el carrer perquè les companyes de la PAH no poguessin entra a ajudar a la resta que havien quedat dintre. Mentrestant, els mossos començaven a rebentar la porta sense la presència de la comissió judicial i sense mostra cap mena d’intenció per mediar amb els inquilins. En veure aquesta manera d’actuar, a les deu, va haver-hi un altre enfrontament on varen utilitzar la força, les porres i gas per dispersar-nos i detenir una companya, que va ser posada en llibertat a la tarda.
L’Ajuntament de Lleida, coneixen la situació dels inquilins des de fa temps, va oferir una única alternativa, poder anar a un alberg o una pensió, on no podien portar tots els animals de la Vanessa, ni totes les permanències.

Dintre de la situació sanitària que ens trobem actualment pot sorprendre com un govern tant «social» com és que l’actual coalició de la Paeria hagi permès que aquesta situació s’hagi desenvolupat així. Als comunistes no ens sorprèn, aquestes accions sempre són i seran lligades als interessos de les empreses, dels propietaris i dels bancs, és a dir la classe capitalista. Donarà igual qui estigui o no estigui dintre dels aparts de l’estat, ja que aquests es van crear per i segueixen servint als interessos del capital.

Aquest no és el primer desnonament que succeeix a la ciutat de Lleida i no serà l’últim, per això des de la cèl·lula de Lleida del PCPC convidem tots els veïns i veïnes de Lleida a participar en la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca de Lleida i crear un nou model d’habitatge on les necessitats de les persones sigui el factor més important i on el capitalisme no pugui aprofitar-se d’aquestes.

No més desnonaments pel poble treballador!

Cèl·lula de Lleida
PCPC