Crònica del 3 octubre a Barcelona

Crònica del 3 octubre a Barcelona

 

El passat dia 3 d’octubre, el PCPC de Barcelona va ser present a les mobilitzacions de la Vaga General convocada pels sindicats.

Ja des de bon matí, militants i simpatitzants es van aplegar a concentracions als barris com Sant Martí o Eixample, on es va participar de les protestes davant la repressió política i social, denunciant l’actuació dels cossos repressors de l’Estat. A la comissaria de Sant Martí es van viure moments de tensió.

Posteriorment, vam participar a la mobilització dels estudiants i la comunitat educativa.

Finalment, a la tarda el PCPC va participar a la manifestació convocada pels sindicats, a les 18h, als Jardinets de Gràcia, on es van aplegar un bon número de militants, simpatitzants i amics del partit, formant un bloc sòlid.

Vam repartir centenars de fulls informatius, explicant la nostra posició com a partit, que van rebre una bona acceptació.

El PCPC de Barcelona manifesta la seva voluntat de defensa de les llibertats democràtiques, dels drets socials i laborals arrabassats per la burgesia; la necessitat imperiosa de la classe treballadora catalana d’organitzar-se i lluitar des de l’òptica de classe, de defensa intransigent dels interessos dels treballadors i treballadores catalanes. Ha estat així com els comunistes del PCPC de Barcelona, juntament amb el partit arreu la nació catalana, hem participat i participarem a totes i cadascuna de les mobilitzacions que ajudarem a impulsar per tal de recuperar la consciència de classe i la consciència revolucionària del poble treballador.

El PCPC, partit de classe i nacional, defèn que els processos es donen i s’ha d’intervenir en ells. No podem viure aïllats i al marge de tot, en uns moments decisius i especialment delicats, on la classe obrera té molt a perdre o molt a guanyar depenent de la correlació de forces que s’està donant. En aquest taulell de joc, on les oligarquies espanyoles treuen a relluir tota classe d’amenaces i, pitjor encara, accions concretes que ens porten a una involució democràtica (discurs reial, repressió policial i de la Guàrdia Civil, segrest d’urnes, fugida de capitals,…), hem de ser més punyents, més incisius, més influents per tal de fer arrelar el necessari discurs i acció de classe.

Evidentment, l’altra part del taulell de joc està donada per una burgesia nacionalista, ara independentista, que ha aconseguit aixecar, gràcies a la transversalitat alienant d’un discurs molt estudiat, un moviment interclassista on els treballadors i treballadores juguen el paper de mà d’obra dels interessos dels capitalistes (petita i mitjana burgesia). El PCPC sempre estarà al costat dels treballadors i treballadores en aquests moments decisius, i de les llibertats i drets socials, nacionals i laborals de del prisma marxista-leninista.

El PCPC de Barcelona crida als treballadors i treballadores a organitzar comitès a les empreses, a les fàbriques, als centres de treball i assemblees i reunions als barris obrers i populars per tal de tractar els esdeveniments que es succeeixen a ritme de vertigen i donar resposta classista als mateixos de forma contundent i coordinada.

 

Transformem la societat! Transformem la realitat!
Per una República Socialista Catalana!
Per la llibertat nacional i de classe!
Per la República Socialista Confederal!

PCPC