CRÒNICA DEL 26 DE JULIOL A BARCELONA

CRÒNICA DEL 26 DE JULIOL A BARCELONA

El dissabte 24 de Juliol es va celebrar a la Plaça St Jaume de Barcelona “ el 26 de Juliol, dia de la Rebel.lia Nacional de Cuba “. L´acte organitzat per Defensem Cuba va comptar amb la presència d´unes 300 persones per exigir un cop més l´aixecament del criminal bloqueig imposat pels EEUU des de 1960 i rebutjar la campanya d´assetjament orquestada pel govern dels EEUU i l´actuació terrorista d´organitzacions de l´extrema dreta de Miami contra la independència i sobirania de Cuba. El PCPC i el PCOC que vam compartir bloc en la propia concentració vam llegar un manifest conjunt denunciant el criminal bloqueig i al mateix temps fent una crida per ampliar la defensa de la Revolució Socialista cubana.

El president Joe Biden titllat de “ demòcrata de tota la vida “ manté les 243 mesures imposades pel seu predecessor Donald Trump amb l´objectiu de reforçar el bloqueig dels EEUU contra Cuba per esfonsar la seva economia per aconseguir la rendició de Cuba per la força o per la fam i amb la intenció d´induir al poble a la rebel.lió contra el govern revolucionari i implantar el capitalisme a Cuba. Un bloqueig que no permet el desenvolupament complet a Cuba i que ha ocasionat fins ara pèrdues per valor de 130.178.000 dolars. Un bloqueig que afecta a tots els nivells: sanitat, educació, esport, comerç internacional, transport, alimentació, cultura, etc. EEUU ha d´indemnitzar a Cuba pels danys causats perquè el bloqueig imposat des de l´any 1960 és un acte de terrorisme continuat, és una declaració unilateral de guerra permanent.. Cal denunciar aquest criminal bloqueig financer, econòmic i comercial que l´imperialisme iankee utilitza com arma de guerra contra Cuba així com les Lleis Torricelli, Helms-Burton i les 243 mesures que han ocasionat quantiosos danys amb víctimes mortals.

La majoria dels mitjans de comunicació al servei de l´imperialisme van obviar aquestes dades donant protagonisme a les proclames de la gusanera tal com se´ls defineix popularment a Cuba als sectors reaccionaris que demanen “ llibertat i democràcia “ però que al mateix temps demanen aguditzar el bloqueig per “ fer caure la dictadura comunista “ i ser anexionats pels EEUU a l´estil de Puertorrico i tornar a ser una colònia bordell dels EEUU.

Cal dir que el 17 de Juliol desenes de milers de persones van sortir al carrer – en resposta a la provocació del 11 de Juliol – en tots els municipis cubans en defensa de la Revolució Cuba i el mateix 26 de Juliol ( “ Dia de la Rebel.lia Nacional “). La majoria dels mitjans de comunicació mundials (85%) estan al servei de l´imperialisme i per aquest motiu es van apuntar a aquesta campanya d´assetjament mediàtic i desacreditació contra els valors que defensen un àmplia majoria de la població cubana. Una prova d´això és la nova Constitució de Cuba de 2019 discutida àmpliament per la població i que amb una participació del 84 % va ser ratificada pel 86´8 % de l´electorat deixant molt clar l´ampli suport a la continuïtat de la Revolució i de la irrevocabilitat del socialisme. Sols un 9 % es va manifestar en contra de la nova constitució, un 2´51 % va votar en blanc i un 1´62 % van fer vot nul.

Igualment han callat davant l´atac terrorista contra l´ambaixada cubana als EEUU el 30/4, a Paris el 27/7 i altres actes d´assetjament i amenaces de mort contra el cònsol de Cuba a Barcelona. També s´ha silenciat que bona part dels detinguts a Cuba el 11 de Juliol són delinqüents a sou que van provocar robatoris en establiments de béns no esencials (electrodomèstics, TVs..) i destrucció de cotxes, sabotatges elèctrics, atacs a hospitals..Quin tipus de “democràcia” poden implementar aquests elements lumpen? Malgrat tot tots els detinguts han tingut totes les garanties processals i el seu dret de defensa.

La plataforma Defensem Cuba que aplega a més de 100 entitats, partits i Casals ha dit en una declaració que “És més necessari que mai informar, organitzar i mobilitzar als pobles del món sobre la necessitat d´exigir la fi del bloqueig i que la societat cubana pugui desenvolupar-se lliurement sense ingerències externes de cap tipus “. Cal que les resolucions votades en instàncies intenacionals com l´ONU demanant la fi del bloqueig siguin d´obligat compliment deixant molt clar el respecte al dret internacional. No es pot oblidar l´exigència als EEUU per a que es retiri del territori ocupat il.legalment entorn a la base naval de Guantanamo, que limita la sobirania sobre tota l´extensió territorial de Cuba.

Voldriem destacar que malgrat el bloqueig, Cuba està donant una lluita contra la Covid-19 amb molts fermesa. Actualment a dia d´avui han tingut uns 3400 morts (xifra força baixa si ho comparem amb la resta de països segons el nombre d´habitants). Cuba ha fabricat varis candidats vacunals destacant la vacuna “ Abdala “ que mostra una eficàcia de més del 92 %. Cal mencionar la tasca de la brigada cubana Henry Reeve que ha intervingut en prop de 40 països (incloent Andorra i Itàlia) i que la Reial Acadèmia Sueca de Ciències la ha proposat pel Premi Nobel de la Pau.

Finalment volem mencionar que Cuba ha obtingut el 14è lloc en el medaller olímpic a Tokio. Això suposa una gran proesa tenint en compte que és una nació de 11 milions de persones que pateix un assetjament constant per provocar una fuita d´esportistes a cop de talonari. Espanya com a nació capitalista acostumada a beneficiar-se d´aquesta política de compra d´esportistes sols ha aconseguit el lloc 22è amb prop de 47 milions d´habitants.

SEMPRE ÉS 26 !

VISCA LA REVOLUCIÓ CUBANA !

Àrea Antiimperialista del Partit Comunista del Poble de Catalunya

22-08-2021

Adjuntem els enllaços del 26 de Juliol de Defensem Cuba i del Granma

https://defensemcuba.blogspot.com/2021/07/catalunya-contra-el-bloqueo-y-las.html http://www.granma.cu/cuba/2021-07-26/en-vivo-felicita-diaz-canel-a-todos-los-cubanos-en-el-dia-de-la-rebeldia-nacional-26-07-2021-10-07-20