Crònica de les darreres mobilitzacions

Crònica de les darreres mobilitzacions

Diumenge 24 de novembre

El passat diumenge 24 de novembre el Partit Comunista del Poble de Catalunya va participar en la manifestació convocada per la Confederació Europea de Sindicats.

El lema i les reivindicacions de la convocatòria cridaven a realitzar un canvi en les “polítiques d’austeritat” i, en resum, fer una gestió de la crisi més favorable per a la classe treballadora i les capes populars. Davant d’això, el PCPC manifesta que no és possible cap altre gestió del capitalisme, donat que, el propi sistema no ho permet. Aquesta és una crisi estructural del sistema capitalista, és a dir, un fenòmen inherent, cíclic i inevitable del mateix. El capitalisme es troba en un punt d’esgotament tal que no permet alleugerar en cap mesura les condicions de treball a les que es veu sotmesa la classe obrera i les capes populars. Vers el contrari, d’ara en endavant, l’explotació continuarà en augment degut a la necessitat del sistema per sobreviure, per millorar els seus guanys. És aquesta lógica propia del sistema la que genera per parts iguals un augment dels seus beneficis i de la pobresa, augmentant la concentració del capital. Fet demostrat per les pròpies estadístiques burgeses, tant a Catalunya com a Alemanya.

Per la classe obrera i les capes populars, l’el·lecció és ben clara: o acabem amb el capitalisme, veritable origen de la situació actual i futura, o ens preparem per l’explotació més horrible.

Amb aquest missatge vàrem participar els comunistes, com fem sempre que tenim oportunitat, denunciant les postures de les cúpules sindicals pactistes i explicant a la classe treballadora que no és possible un altre capitalisme. Sota el lema “Un altre capitalisme NO és possible / Sortim de l’OTAN, l’EURO i la Unió Europea / Pel poder obrer i el socialisme!” el bloc dels comunistes va marxar amb un esperit combatiu i transmetent un anàlisi classista de la realitat mitjançant les nostres consignes.

Dilluns 25 de novembre

Un any més, el PCPC i els CJC-JCPC hem participat a la manifestació del dia internacional contra la violència de gènere per denunciar el caràcter estructural d’aquesta.

No n’hi ha prou amb denunciar els feminicidis que succeeixen al llarg de l’any. Cal que les dones treballadores ens organitzem per a la Revolució. Cal que lluitem i desemmascarem dia a dia la realitat patriarcal que ens oprimeix juntament amb el capitalisme. Cal que ens unim a la lluita general per transformar la societat. Ahir ho vam cridar amb consignes com “Sense les dones no hi ha Revolució”, “Patriarcat i capital, aliança criminal” o “Mercat laboral, violència patriarcal”.

Seguirem treballant per la construcció d’unes noves relacions humanes que no siguin preses de l’explotació.

Per un feminisme de classe!

Pel Socialisme-Comunisme!