Crònica de l’acte: “Retrocessos en els drets per a la dona treballadora”

Crònica de l’acte: “Retrocessos en els drets per a la dona treballadora”

  

El passat dissabte 10-3 a l’Ateneu Popular de Sant Martí es van reunir més d’una cinquantena de persones per participar a l’acte organitzat pel PCPC en el marc del Dia internacional de la dona treballadora.

L’històric militant comunista, Quim Boix, va presentar i moderar l’acte, que en primer lloc va consistir en una exposició del tema per part de les 2 ponents, donant pas posteriorment a les intervencions del públic assistent entorn dels elements que van provocar més debat.

Glòria Marrugat, militant del PCPC, sindicalista de la CGT i pedagoga, va plantejar els orígens comunistes del 8 de març, data proposada per Clara Zetkin a la Conferència Internacional de Dones, l’any 1910, resaltant la importància de la contribució de la URSS pels avenços en els drets de les dones treballadores internacionalment en les primeres dècades del s. XX. També va situar els elements ideològics utilitzats per la sociologia burgesa per desvincular la lluita feminista de la lluita de classes a partir dels anys 60 del s. XX, i de com aquests han anat provocant retrocessos en el moviment feminista fins a la situació actual, en què assistim a una convocatòria de vaga que no organitza la classe obrera per aturar l’economia.

Mari Carmen Lupiañez, militant del PCPC, sindicalista de la CGT i mestra, va concretar els aspectes de la pèrdua i retrocés en els drets de les dones treballadores i classes populars més desafavorides a la UE en general i a l’estat espanyol en particular, incidint en els mecanismes del capitalisme i el patriarcat que en són la causa i en com la única forma de combatre’ls passa per la unió de la classe treballadora en un projecte revolucionari que organitzi la lluita contra ambdues estructures d’opressió.

També va presentar el programa polític del PCPC per construir una societat en la que sigui efectiva la igualtat de gènere en el marc de l’eliminació de les classes socials i que cal aconseguir mitjançant l’organització del Front Obrer i Popular pel Socialisme.

Treballadora, la teva lluita decideix!

Partit Comunista del Poble de Catalunya