CRÒNICA DE L’ACTE DE COREA DEL NORD A OLOT

CRÒNICA DE L’ACTE DE COREA DEL NORD A OLOT

El darrer divendres 30 de gener va tenir lloc per primer cop a Olot un gran esdeveniment polític al tenir el privilegi de comptar amb la presència del camarada Alejandro Cao de Benós en una xerrada sobre el Socialisme a Corea del Nord organitzada per l´Associació d’Amistat amb Corea (KFA) i per la cèl·lula Francesc Serrat del PCPC d’Olot. A l´acte van assistir més de 60 persones que van poder escoltar la brillant, clara i concisa intervenció del Delegat Oficial en assumptes culturals a l’exterior de la RPDC.

Després d’una breu introducció efectuada pel camarada Esteve Huguet, va venir la intervenció d’Alejandro Cao de Benós recordant que el Líder Suprem Kim il Sung va organitzar la lluita contra l’ocupació japonesa i posteriorment va ser l’artífex de la fundació de la República Popular Democràtica de Corea (RPDC) el 9 de setembre de 1948. La jove nació nord-coreana que sempre va defensar la reunificació coreana amb el sud de la península es va veure afectada per una guerra criminal imposada per 27 potències imperialistes (amb els EEUU al capdavant) que va ocasionar uns 3’5 milions de morts (sense comptar als ferits) segons dades oficials, encara que molt probablement van ser més.

El 27 de juliol de 1953 es va signar un armistici que va ratificar el paral·lel 38 com a frontera comunista i el sur pro capitalista. A dia d’avui l’estat de guerra es manté per la negativa de l’imperialisme a signar un tractat de pau.

Malgrat que l’amenaça permanent de l’imperialisme contra la RPDC aquesta nació ha treballat incansablement per la construcció del socialisme sota l’orientació de la idea Juche creada per Kim il Sung i desenvolupada per Kim Jong-il. Actualment sota la direcció del Mariscal Kim Jong-un la RPDC, el poble coreà segueix aconseguint fites i conquestes que milloren dia a dia el seu benestar. El poble coreà segueix apostant per la pau i la reunificació coreana sota dos models econòmics.

Acabada la intervenció es va procedir a un llarg i fructífer torn d’intervencions en la que les persones assistents van poder plantejar amb encert i seriositat les seves preguntes i inquietuds al ponent que va respondre denunciant la greu influència de la majoria de mitjans de comunicació mundials amb l’objectiu de deformar, manipular i induir a les masses a una idea falsa de la realitat coreana. Igualment va denunciar les criminals intervencions imperialistes contra la jove república socialista així com les provocacions diàries deixant clar que és el país del món que pateix les pitjors sancions de la història. Malgrat tot la RPDC, fruit de l’esforç col·lectiu de tot un poble aconsegueix més i millors fites cada dia: vivenda universal (no existeixen lloguers ni hipoteques), salaris justos (les feines més dures són les millor remunerades), sense atur, gratuïtat en salut, educació, cultura, esport, vacances…

Cal denunciar també la persecució que pateix personalment el mateix Alejandro. Des del Juny del 2016 els tribunals neofranquistes l’impedeixen sortir de l’Estat Espanyol. Cal recordar també que l’ambaixador de la RPDC va ser expulsat de l’Estat Espanyol el Setembre del 2017 i que el 5/5/2019 l’ambaixada coreana a Madrid va patir un assalt – organitzat per la CIA – per un grup format per una desena d’homes que van ferir, segrestar, aterroritzar al seu personal (amb nens inclosos) fugint amb els cotxes diplomàtics emportant-se documentació. El jutge José de la Mata de l’Audiència Nacional porta el cas.

Acabat l’acte tota l’assistència va acabar aplaudint la intervenció amb una llarga ovació i nombroses persones van poder departir personalment amb el ponent. Entre el públic assistent cal destacar la presència de joves vinguts expressament de Girona, Oix i d’un conegut grup de simpatitzants de música local. En una coneguda cafeteria del municipi d’Olot 14 assistents van poder seguir mantenint el debat amb l’Alejandro sobre la realitat catalana, espanyola i internacional en un ambient camaredil.

La TV d´Olot va fer-li igualment una entrevista que es pot veure pel seu canal.

CÈL·LULA FRANCESC SERRAT DEL PCPC D’OLOT