Crònica de l’acte amb Carolus Wimmer. Responsable de Relacions Internacionals del PCV.

Crònica de l’acte amb Carolus Wimmer. Responsable de Relacions Internacionals del PCV.

 

El camarada Carolus Wimmer, responsable de Relacions Internacionals del Partit Comunista de Veneçuela-PCV (adjuntem el seu curriculum al final de la crònica) ha realitzat en dies passats una gira d’actes per l’Estat Espanyol on ha mantingut també diverses trobades amb diferentes organitzacions polítiques, sindicals i de lluita.

El dia 13 de Juny vam tenir l’oportunitat de tenir-lo a Catalunya, concretament a la seu central del PCPC (Santa Coloma de Gramenet). Carolus va situar els elements fonamentals que caracteritzen la Revolució Bolivariana encapçalada pel Comandant Chávez a partir de 1998. Igualment va explicar els diferents reflexions i anàlisis del PCV de forma dialèctica en l’actual context de lluita de classes en una Veneçuela que pateix atacs permanents de l’imperialisme i la dreta feixista interna.

A continuació esmentem alguns apunts dels que va fer referència:

– L’enemic de classe està desesperat a fi de causar el major dany possible a la Revolució Bolivariana. Davant les dificultats per prendre el poder polític recurreix  a les sancions que  en definitiva és un crim que afecta al poble. Malgrat tot no hi ha crisi humanitària. El govern de Nicolas Maduro ha pres les mesures oportunes per garantir els drets bàsics de la població. Els mitjans de l’oligarquia no expliquen les raons de l’escassetat d’aliments i medicació. Hi ha un sabotatge planificat per part de l’oligarquia per impedir que els aliments arribin a la població i una guerra per desvaloritzar la moneda nacional. Ja no diguem la guerra mediàtica que preten manipular, crear desencís a la població i pèrdua de confiança amb el govern bolivarià.

– La Història dels pobles, és la història de la lluita de classes. La base econòmica (la superestructura) influeix molt en la situació actual.

– La UNESCO ha dit que Veneçuela ja no existeix l’analfabetisme. L’educació és gratuïta a tots els nivells.</

– El PCV té clar que sense ideologia revolucionària no hi ha projecte revolucionari.

– El president Nicolas Maduro ha reconegut que en la base econòmica no hi han habut canvis. La burgesia veneçolana malgrat que fa 20 anys de l’inici de la ” Revolució Bolivariana ” segueix dominant la base econòmica. Ha habut un procés d’alliberament nacional però la classe obrera no té el poder encara. El PCV lluita per a crear la consciència de classe i l’organització de la mateixa amb l’objectiu de que aquesta tingui el control dels mitjans de producció en el futur.

– Un dels altres problemes afegits és ” la cultura petrolera ” que crea una dependència econòmica, corrupció, ineficiència i que permet a la burgesia colpejar al poble.

– A Veneçuela no hi ha socialisme. Hi ha una crisi del capitalisme veneçolà.

– Posa de rellevància l’important paper de la dona veneçolana en aquest procés. Té molt clar que gràcies a la gran majoria de dones que van sortir al carrer es va poder aturar el cop d’estat del 2002 que va permetre a Hugo Chávez alliberar-lo i recuperar la presidència.

– El PCV ha elaborat unes 60 propostes al PSUV per tal d’avançar cap al socialisme. De moment ens hem posat d’acord amb 16 d´elles. Algunes d’aquestes propostes son: a) Protecció dels drets/necessitats del poble. b) Acabar amb la impunitat dels corruptes. c) Establiment dels Consells socialistes de treballadors/es per a dotar a la classe obrera de responsabilitats en la producció. d) Control Obrer e) Unió Cívico-Militar.

– El PCV té una posició de defensa dels drets conquerits gràcies a la Revolució Bolivariana. Avançarem en aquest procés revolucionari malgrat les dificultats. No tot es pot canviar al mateix temps. Qualsevol canvi es produirà fruit de la reflexió i la decisió col.lectiva.

– Les eleccions del 20 Maig – malgrat les enormes dificultats produïdes pels imperialistes – van suposar un triomf dels que diuen ” més Revolució “. La victòria de Veneçuela, és una victòria dels pobles del món. Va fer seva l’afirmació del Che ” La condició més alta que pot aconseguir l´espècie humana és convertir-se en revolucionària ”

Àrea Antiimperialista del PCPC

 

EXPERIENCIA PARLAMENTARIA:

* Diputado electo de la Asamblea Nacional por el Estado Trujillo, período 2016 – 2021
* Presidente del Parlamento Latinoamericano GPV, período 2014 -2015

OTRAS RESPONSABILIDADES ACTUALES:

* Director Político del Frente Cívico Militar Bolivariano “Ezequiel Zamora”
* Director de Relaciones Institucionales e Instructor del Instituto de Altos Estudios “Bolívar-Marx”
* Miembro del Buró Político del Partido Comunista de Venezuela
* Jefe del Departamento de Política Internacional del Comité Central del PCV

-Entrevista que li va fer el PCPE i que es va penjar a la web de Unidad y Lucha: