Crònica de la Diada a Lleida

Crònica de la Diada a Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) amb motiu de la Diada del 11 de Setembre ha realitzat la tradicional ofrena floral a l´edifici del Roser de Lleida. Sisco García, membre del Comitè Central del PCPC ha realitzat un breu parlament que resumim a continuació:

“La celebració de la consulta del 9 de novembre i la més que probable prohibició per part de l’Estat espanyol obrirà molt probablement un nou cicle de mobilitzacions i una perspectiva política incerta, que va des d’unes eleccions plebiscitàries a Catalunya, un nou pacte constitucional o fins i tot la suspensió de l’Estatut d´autonomia català.

El PCPC, com a partit de classe i nacional, no és alié a la realitat que viu la nostra classe. Sempre hem defensat el dret a l’autodeterminació de Catalunya, inclosa la independència.

Els i les comunistes del PCPC li diem a la nostra classe, a les immenses majories, que darrera del projecte de la burgesia no hi ha futur, que dins de la Unió Europea no hi ha independència i que dins de l´OTAN no hi pot haver llibertat.

La sortida de la crisi dels capitalistes és a costa del patiment de la classe obrera, la baixada de salaris, l’atur, la pèrdua de drets o l’augment de la pobresa de les famílies obreres és la seva salvació. La salvació de la classe obrera i de les classes populars només pot ser el socialisme.”

República, Socialisme i Autodeterminació!
Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!
Visca Catalunya lliure!

Finalment l’acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

Posteriorment el PCPC ha participat d´un homenatge -amb motiu del 41 aniversari de l’assassinat de Salvador Allende- precisament davant del bust que està ubicat entre el riu Segre i els Instituts.

PCPC-Ponent