Crónica de la concentración a favor del pueblo saharaui

Crónica de la concentración a favor del pueblo saharaui

El passat 18 de Novembre es van congregar més de 500 persones davant del Consolat del Marroc de Barcelona per denunciar l´atac militar de l´exèrcit marroquí contra la població civil sahrauí que es manifestava pacíficament a la zona fronterera del Guerguerat el 13 de Novembre. Aquest crim injustificable suposa una clara violació als acords de l´alto el foc pactat pel Front Polisario i Marroc l´any 1991.

Durant la concentració es van proferir crits de ” El Marroc assassina, Espanya ho patrocina. Marroc culpable, Espanya responsable o Sàhara lliure, Polisario vencerà !! “. La indignació dels concentrats era visible davant les falses promeses i les mentides de l´Estat Espanyol (antiga potència colonial). En aquest sentit van reclamar el dret a l´autodeterminació del poble sahrauí i que l´ONU es mulli per aplicar els acords de pau incloent el referèndum pactat. També van denunciar la situació d´abandonament i de misèria en que es troba la població en els campaments de refugiats al Tindouf (Algèria)

El delegat del Frente Polisario a Catalunya, Abidin Buchraya, ha proclamat en declaracions a l’ACN que “el Marroc ha de pagar les conseqüències de trencar l’alto el foc”, i ha assegurat que “mentre duri l’ocupació del territori sahrauí continuarà la guerra”.

Davant dels concentrats es trobaven uns 50 marroquís proferint amenaces i consignes com “ Sáhara es de Marruecos “ com si d´un trofeu de guerra es tractés  i sense reconèixer els acords de Rabat de 1991. Per ells la “ Marxa Verda “ ordenada pel rei del Marroc  el 6 de Novembre de 1975 on 350.000 civils i 25.000 militars marroquís van ocupar l´excolònia espanyola va ser el punt i final.

Els Mossos d´esquadra van desplegar nombrosos efectius amb una desena de furgones.

La concentració va ser convocada per la Comunitat sahrauí a Catalunya i diverses entitats. Igualment vam estar presents militants del PCPC i PCOC. Cal destacar el paper reivindicatiu durant la protesta de la Joventut Activa Sahrauí.

El PCPC denunciem la complicitat de la “ Comunitat Internacional “ amb la il.legal i injusta ocupació del Sàhara per part del regne del Marroc. Aquesta ocupació és consentida per interessos econòmics i geopolítics dels EEUU i la UE, els mateixos que pretenen donar lliçons de democràcia i utilitzen la seva suposada preocupació pels drets humans per justificar guerres, invasions, bloquejos i suports a grups terroristes. Denunciem igualment al fals govern “ Progressista “ espanyol que anteposa els interessos econòmics i els plans geopolítics de l´OTAN i la UE. Les declaracions de solidaritat de Unidas Podemos són senzillament xerrameca buida al formar part del govern espanyol i que és còmplice al traicionar els acords signats del 14 de noviembre de 1991 a Rabat.

El PCPC fem una crida internacionalista i solidària del conjunt del poble de Catalunya per aixecar un ampli moviment antiimperialista i per la pau en defensa dels drets del poble sahrauí. Sols la pressió popular mitjançant la mobilització podrà obligar a l´Estat Espanyol a complir les seves obligacions i acords en defensa de la justícia i el dret a l´autodeterminació del poble sahrauí. Cal que el Govern de la Generalitat es mulli com cal i que tingui un paper més actiu en defensa del dret a l´autodeterminació del poble sahrauí. Prou de retòrica i anem a l´acció!!

VISCA LA LLUITA DEL POBLE SAHRAUÍ PER LA SEVA LLIBERTAT !!

VISCA EL FRONT POLISARIO I L´EXÈRCIT POPULAR D´ALLIBERAMENT SAHRAUÍ !!

Secretaría d´Antiimperialisme del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

Barcelona a 21 de Novembre de 2020

Adjuntem aquestes dues interessants notícies.

Declaracions d´Abdulah Arabi, delegat del Front Polisario a l´Estat Espanyol:

Declaracions de Brahim Gali, President de la RASD i Líder del Frente Polisario.

https://segundopaso.es/news/1148/Saharauis-Un-Pueblo-Cuya-Paciencia-Se-Agot%C3%B3