Crònica de la concentració de dissabte a Calafell

Crònica de la concentració de dissabte a Calafell

Aquest dissabte 23 d’Abril, el col·lectiu CJC-JCPC del Baix Penedès ha participat en la mobilització organitzada i convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, per mostrar el nostre rebuig al nou partit que pretenen crear partits feixistes i nacionalsocialistes com són PxC (Plataforma per Catalunya) España 2000 (Assassins de Guillem Agulló) PxL (Partido por la Libertad) que irònicament es presentaria el dia de Sant Jordi i es diria RESPETO.

S’ha quedat a les 10:00 del matí a l’estació de Calafell, ja que en principi l’acte fundacional de RESPETO s’anava a dur a terme en aquella localitat. Encara així el secretisme envoltava l’acte ja que sabien que hi hauria una resposta contundent per part del veïnat del Baix Penedès.

Al poc ens hem assabentat que era a Comarruga a l’“Hotel Balneari TermaEuropa”. Els assistents ens hem dirigit cap allà. Arribant front l’Hotel ens hem trobat amb un desplegament policial que trobem desmesurat com es veu en les fotografies. 8 furgons dels mossos i un sense fi de policies. Ens caldria preguntar a qui defensen els cossos del poder? A la ciutadania? Si una organització comunista o de caire reivindicatiu fes un acte similar hi hauria tanta presència policial per a defendre’ls?

La protesta s’ha desenvolupat amb un fort esperit combatiu, així com una forta unió per a mostrar el rebuig a qui alimenta el discurs de l’odi vers el més dèbil, aquell qui pateix directament i de forma més directe les nefastes injustícies i conseqüències del capitalisme

Al final de la manifestació, un cop aquesta ha estat dissolta i cada assistent tornava sense cap mena de problema ni aldarull cap a casa, uns quants assistents (entre ells un militant del col·lectiu) han estat aturats i identificats per la policia quan es trobaven sols o amb poca companyia, degut segons la policia a la participació a una mobilització que no ha estat convocada. Ens sembla important destacar que si el motiu de la identificació i possible sanció ha estat aquesta, perquè no s’ha fet durant el transcurs de la protesta i sí al final?. Per altra banda com a mínim curiós que justifiquin la identificació i la més que possible sanció en el fet de què la mobilització no ha estat notificada, quan el desplegament del dispositiu policial com veiem en les fotografies ha estat considerablement gran i no s’adhereix a una mobilització de la qual no es tingui constància.

Condemnem fermament aquest fet, i volem fer veure com els cossos de seguretat de l’estat defensen aquells qui sembren odi, perpetuen agressions i defensen els genocidis més grans i immorals de la història. Mentre que criminalitzen als ciutadans i ciutadanes que rebutgen aquests discursos en pro d’una convivència sanà entre veïns i veïnes.

Agraïm a tots i totes les assistentes i els encoratgem a que la lluita no s’acabi aquí sinó que segueixi en els nostres pobles, els nostres barris i els nostres centres d’estudi i treball.

Als CJC-JCPC amb el recolzament dels companys i companyes avui presents, res els aturarà per a rebutjar el feixisme.

Així que un cop més… EL PENEDÈS SERÀ, LA TOMBA DEL FEIXISME!

CJC-JCPC del Baix Penedès