Crònica de la concentració davant del Consolat Francès.
cof

Crònica de la concentració davant del Consolat Francès.

El passat 15 de maig la Plataforma Unitària contra la guerra i l’OTAN i el Comitè Antiimperialista van realitzar una concentració davant del Consolat de França a Barcelona.

Durant l’acte es va procedir a la lectura d’un manifest de denúncia de l’agressió imperialista que fa vuit anys que destrueix la República Àrab de Síria i al seu poble. En el manifest es va fer esment que en l’actual marc d’impasse imperialista a causa de les recents victòries militars de l’Exèrcit Àrab de Síria i dels seus aliats, és quan les potències agressores renuncien ja a qualsevol objectiu polític de canvi d’estat i intensifiquen les seves presències i la seva violència directa.

Cal recordar que l’agressió imperialista dels països de l’OTAN, les dictadures del Golf, Israel, etc. han causat la mort de prop de mig milió de morts. França, EUA i altres països occidentals han reconegut el triomf del president Bashar Al-Assad – que compta amb el suport de Rússia, Iran i Hezbollah – en aquesta guerra i ara el seu objectiu és forçar a una negociació que suposi enquistar-se en algunes àrees territorials (“Kurdistan”) per mantenir la seva influència i explotació. Cada cop són més les veus en les esferes polítiques occidentals que afirmen que “ha estat un gran error donar suport militar, financer als grups mercenaris i terroristes per tal d’enderrocar al govern de Síria”. L’opinió pública comença a qüestionar-se el joc perillós dels seus governs tenint en compte que els assassinats dels terroristes àrabs contra població civil s’estan incrementant per diverses ciutats europees. Igualment l’opinió pública comença a qüestionar-se el tractament mediàtic de les informacions de les grans cadenes de comunicació. Un exemple d’això és la gran manipulació referent “als suposats atacs químics del govern d’Al-Assad contra població civil”. Ja s’ha demostrat que aquestes no existeixen i tampoc Occident permet cap investigació independent i objectiva.

El PCPC reconeix la legitimitat democràtica del president Bashar Al-Assad i la sobirania del poble sirià per escollir lliurement el seu destí. Denunciem als partits polítics espanyols i catalans que han coincidit en aquesta guerra genocida – tal com van fer en altres països com Líbia – demostrant la seva hipocresia i la seva complicitat en la destrucció, mort i l’espoli dels seus recursos de Síria.

Finalment el PCPC denúncia al sistema d’explotació capitalista que sols provoca guerres i injustícies socials. El PCPC treballa per reimpulsar el gran moviment que va fer possible l’any 1986 guanyés el NO en el referèndum de l’OTAN a Catalunya. El PCPC denúncia alguns suposats defensors de Catalunya que pretenen una República Catalana subordinada als interessos imperialistes. Als qui els fascina un agermanament encara més fort amb l’Estat sionista-feixista d’Israel que practica amb total impunitat una neteja ètnica del poble palestí.

Avui més que mai diem NO A l’OTAN, BASES FORA.

ÀREA ANTIIMPERIALISTA DEL PCPC
Barcelona a 30 de Maig de 2018