CRÒNICA DE LA CARAVANA INTERNACIONAL CONTRA EL BLOQUEIG A BARCELONA

CRÒNICA DE LA CARAVANA INTERNACIONAL CONTRA EL BLOQUEIG A BARCELONA

El passat 27 de març el Canal Europa por Cuba va convocar una caravana mundial contra el bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels EEUU a Cuba; agressió vigent des de fa sis dècades. La concentració davant del Consolat de Cuba va ser organitzada pels joves de diverses membres del moviment de solidaritat i amb la col·laboració de l´Associació de Cubans a Catalunya José Martí (ACC). Destacar  també  la presència d´organitzacions de la plataforma Defensem Cuba de la qual el PCPC hi forma part acudint un bon grapat de militants. Allí es van donar nombroses intervencions incloent la nostra per rebutjar el criminal bloqueig imposat pels EEUU a partir de 1959 que crea tantes dificultats al poble cubà. Es calcula que el bloqueig i la política d´hostilitat han suposat 138.843 milions de dòlars en pèrdues i danys.

Igualment es va condemnar als mitjans ultradretans com l’ABC per intentar criminalitzar al moviment de solidaritat amb Cuba acusant-lo  de formar part d´una xarxa d’espionatge amb el règim cubà. Totes aquestes calumnies i falsedats formen part de la guerra mediàtica de l´imperialisme que pretén aïllar a Cuba i donar arguments per a seguir mantenint la política del bloqueig. Tota aquesta política d’hostilitat permanent més aviat que tard acabarà fracassant i el bloqueig desapareixerà. Cada any es reafirma a l´ONU l´aïllament dels EEUU i l’estat sionista d’Israel i algun altre estat que cedeix al xantatge en mantenir el bloqueig.

En la convocatòria es va fer un reconeixement de la tasca de la Revolució Cubana  en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 enviant nombroses brigades a unes 40 nacions. Les xifres de mortaldat a Cuba es mantenen per sota dels 500 morts. Si tenim en compte que la població és d’onze milions estaríem parlant d’unes xifres molt baixes. Això no és casualitat, la gestió sanitària en el socialisme és incomparable a la del capitalisme. Als EEUU superen els 550.000 morts (superant els 300 mil mort que van tenir a la 2ª Guerra Mundial) i Espanya supera els 75 mil morts.

Finalment el PCPC fa una crida a enfortir el moviment de solidaritat contra el bloqueig i la lluita antiimperialista amb l’objectiu de que el poble cubà pugui lliurar-se d´aquest jou criminal i terrorista imposat pels EEUU.

PEL RESPECTE A LA SOBIRANIA DE CUBA !

ABAIX EL BLOQUEIG !

VISCA LA REVOLUCIÓ CUBANA !

Àrea Antiimperialista del PCPC

Barcelona a 3 dAbril de 2021

http://www.granma.cu/cuba/2021-03-28/en-vivo-cinco-continentes-contra-el-bloqueo-a-cuba-videos-28-03-2021-10-03-23