Crònica Conferència Feminista PCPE

Crònica Conferència Feminista PCPE

Els dies 22 i 23 de juny, es va celebrar la II Conferència Feminista del PCPE, a Madrid. El PCPC, hi va estar present amb una delegació.

La discussió de les tesis, es va fer per blocs, tal com estava estructurat en el document. D’aquesta manera, les delegades i delegats, van anar discutint primerament l’informe polític, per anar seguint amb la qüestió femenina en la tradició marxista, la caracterització del patriarcat, la doble opressió i doble lluita de les dones, el feminisme de classe o bé l’interclassista en el moviment feminista i acabar amb el programa polític del PCPE per al front feminista. 

Més de 300 esmenes es van fer al document presentat, que van ser discutides bàsicament en la sessió del dissabte al matí i la tarda. La sessió del diumenge al matí, va significar la part final, en la que es va acabar la discussió. Després es van presentar dues resolucions a la Conferència, que van ser aprovades pel plenari. Una per informar de manera breu, del conjunt de debats que es van produir al voltant del text discutit pel conjunt de les cèl·lules i l’altra sobre la sentència de la “manada”, que s’havia fet públic, el dia abans de l’inici.

En la part final de la sessió del diumenge al matí, es va produir la intervenció del Secretari General del PCPE, camarada Carmelo Suárez, en la que va destacar la importància dels debats d’aquells dos dies, per situar en millors condicions a l’organització en el treball feminista. La Internacional, l’himne de les treballadores i treballadors, va posar fi a la Conferència.

El document aprovat ens servirà per situar al PCPC, en millors condicions de treballar en el conjunt del Front Feminista a Catalunya i donar un impuls important al feminisme de classe, que representem, enfront del feminisme interclassista que des de diferents àmbits institucionals i també del reformisme segueixen promocionant a Catalunya. 

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!!!

Partit Comunista del Poble de Catalunya