Crònica concentració per les pensions a Lleida

Crònica concentració per les pensions a Lleida

El PCPC de Lleida, hem estat aquest matí en la concentració per la defensa de les pensions públiques, convocada en la Plaça de Sant Joan, hi havia unes 300 – 350 persones.

Intervencions de la Marea Pensionista de Lleida, d’un economista, Ramon Morell, que explica la situació del sistema de pensions, avui en dia. La voluntat dels governs de què les persones, a poc a poc vegin amb interès els plans privats de pensions, que sigui una cosa “normal”.

S’ha de senyalar que en les intervencions, totes elles del costat del reformisme, en cap moment es fa referència a la Unió Europea (UE), ni tampoc al capitalisme com a element culpable de la situació tan dolenta, no únicament de les pensions. S’ha dit que l’economia no pot estar per damunt de les persones, però no es diu qui dóna suport a aquesta economia, evidentment aquest model no cau del cel, algú en deu ser responsable. Però sembla que ningú en te la culpa, almenys en les intervencions d’aquest matí a Lleida.

Hi havia persones que portaven pancartes de la Marea Pensionista i algun cartell enganxat en un cartó, cap bandera de cap partit, sindicat, … excepte la nostra, portàvem una sola bandera del PCPC, tot i això s’ha fet veure, algunes persones del voltant ens han dit que “avui no toca” i fins i tot les persones que es dirigien als concentrats han demanat que no havia d’haver cap bandera, missatge que únicament era per nosaltres. Després en el petit recorregut, fins a la Subdelegació del Govern central, un dels organitzadors, ha tornat a dir que no podíem portar cap bandera. No ens havíem ficat al mig de la plaça tampoc, és a dir que no poden dir que teníem voluntat de protagonitzar res, però sembla que ha molestat. De totes maneres, en cap moment hem plegat la bandera, durant tota la manifestació l’hem portat visible.

Com segurament en altres llocs, aquí a Lleida, els que porten aquest tema són els reformistes, els vells i els “nous” i com és natural, no volen que es passi cap línia que no toca.

Sí que hi havia molts llacets grocs i molts comentaris de les maldats del govern central, però cap paraula del govern de Catalunya, ni de la seva responsabilitat històrica en donar suport al llarg dels anys a les polítiques contra els treballadors/treballadores, joves, pensionistes, …

Evidentment farà falta molt més treball i anar al fons dels problemes que tenim els treballadors i treballadores i denunciar que amb el capitalisme, mai tindrem cap dret garantit. Per això es fa necessari que la classe obrera s’organitzi de forma unitària, en el treball, en el barri, en els instituts, universitats, … Per lluitar pels drets més immediats, però també per donar la batalla contra aquest sistema capitalista, veritable culpable de totes les penalitats de les treballadores i treballadors. Per això és imprescindible conforma el Front Obrer i Popular pel Socialisme (FOPS), per acumular forces i passar a l’ofensiva per combatre aquest sistema.

PCPC de Lleida
Lleida, 17 de març de 2018