Crònica concentració Antiimperialista a Barcelona

Crònica concentració Antiimperialista a Barcelona

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va participar el passat dissabte 25 de Gener en una concentració a la Plaça Sant Jaume per dir PROU GUERRES!! NO A LES INTERVENCIONS MILITARS ESTRANGERES !!. 

L’acte convocat per la Plataforma Aturem la Guerra va aplegar centenars de persones i va consistir en la lectura d’un manifest i la intervenció d’altres entitats com la Casa de Palestina, Asamblea Internacional de los Pueblos i Teatre per la República. Durant l’acte es van proferir consignes en solidaritat amb els pobles agredits, contra les despeses militars, contra l’OTAN i les bases. En qualsevol cas la militància del PCPC va cridar “visca la lluita antiimperialista” per deixar clar qui són els enemics dels pobles. L’actual fase decadent de l´imperialisme no és cap obstacle per mantenir una alta agressivitat de mort i barbàrie. El capitalisme necessita de la guerra permanent per mantenir-se com a sistema d’explotació i no té cap problema ètic per arrassar pobles i emportar-se per davant mitja humanitat.

Cal recordar que el passat 3 de desembre de 2019 es van reunir a Londres els 29 països de l’OTAN per celebrar el 70è aniversari de la seva aliança. La trobada va deixar patent les discrepàncies estratègiques d’alguns membres de l’OTAN que es disputen el lideratge i el control sobre les guerres. Malgrat que aquesta crisi interna per repartir-se el món cal recordar que l’article V de l’OTAN diu que “com organització defensiva actuarà defensant a qualsevol dels seus membres que es consideri atacat”. Evidentment cal fer memòria del currículum criminal de l’OTAN amb milions de morts per les guerres ocasionades deixant clar que mai ha estat una organització defensiva.

En aquesta mateixa cimera Donald Trump va anar a defensar el seu lideratge de major productor i venedor d’armes del món tirant de les orelles als països que encara no dediquen el 2% del seu PIB per a la compra d’armes. L’any 2024 finalitza el termini perquè tots els estats membres assoleixin aquest compromís. Espanya amb una despesa que encara no arriba a l’1% del seu PIB haurà de fer els deures malgrat que és un país que no para de complaure a l’aliança enviant més tropes per desplegaments internacionals, ampliant els efectius a les bases, cedint més espai aeri… L’any 2018 el govern espanyol va dedicar en despesa militar 18.248 milions de dòlars. L’any 2019 les previsions eren de 31.830 milions d’euros. Cal afegir la despesa oculta (pagaments a ministeris, sous dels militars, guàrdia civil…). En definitiva la cimera de l’OTAN va servir un cop més per confirmar la incompatibilitat de l’existència de l’OTAN amb un món just, en pau i sostenible.

El pròxim 3 de febrer a les 19 h el PCPC acudirem a la pròxima reunió de la Plataforma Aturem la Guerra (carrer de les Tapìes 1-3. LAFEDE-Federació d’Organitzacions per a la justícia global. BCN) per reforçar el caràcter antiimperialista d’aquesta Plataforma. Catalunya ha de tornar a ser un referent de la lluita en contra de l’OTAN, les Bases i contra la guerra antiimperialista.

ÀREA ANTIIMPERIALISTA DEL PCPC

Barcelona a 27 de gener de 2020.